reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Klimatyzacja a dzieci

Drodzy Rodzice,

jestem młodym tatą i razem z żoną wykańczamy mieszkanie. Ostatnie upały to był dla niej dramat, każdy dzień to męczarnia (termin jest na grudzień, więc już trochę ciężko). Lata są coraz gorętsze, a my chcielibyśmy mieć więcej dzieci. Zastanawiamy się, czy zamontować w domu klimatyzację. Czy ktoś z Was w domu ma klimę? Jak znoszą to dzieci, szczególnie maluchy? Częściej chorują?

reklama
Rozwiązanie
Dzięki, a możecie coś polecić? Może znacie jakąś firmę na terenie małopolski, żeby serwis był okej (żeby nie trzeba było czekać na jakiegoś typka od nich miesiąc, jak coś będzie nie tak).

I jeszcze mam pytanie, czy czyjeś dziecko jest alergikiem i jak na niego działa klima?
Mamy klimatyzację przenośną, ponieważ stałej nie dało się u nas zamontować.
Włączamy doraźnie, aby obniżyć temperaturę w wybranym pomieszczeniu, więc nie lata non stop.
Żadnego wzrostu zachorowań (w ogóle żadnych zachorowań), ale wypowiadam się jako mama dziecka 5 i 9 letniego.
Najważniejsze, to żeby dziecku nie wiało z klimy (my obracamy klimatyzator wylotem w stronę miejsca, gdzie nikt nie przebywa).

Mamy klimatyzację przenośną, ponieważ stałej nie dało się u nas zamontować.
Włączamy doraźnie, aby obniżyć temperaturę w wybranym pomieszczeniu, więc nie lata non stop.
Żadnego wzrostu zachorowań (w ogóle żadnych zachorowań), ale wypowiadam się jako mama dziecka 5 i 9 letniego.
Najważniejsze, to żeby dziecku nie wiało z klimy (my obracamy klimatyzator wylotem w stronę miejsca, gdzie nikt nie przebywa).
Wielkie dzięki!

A jak takie totalne maluchy? Noworodki?

W tym roku zamontowaliśmy klimatyzację, jak córka miała 3 miesiące. Starałam się aby na nią nie wiało i dodatkowo przykrywałam lekkim kocykiem np bambusowym

Super, dzięki za odpowiedzi. Bo w internecie jest mnóstwo opinii w stylu, że to niezdrowe, nienaturalne itd. Z drugiej strony na stronach producenta same superlatywy

My mamy stałą i jest w miarę okej. Oczywiście nie włączam na pełną moc i nie ustawiam nawiewu na dziecko :) Chyba najgorzej jest wtedy, kiedy z baaaardzo gorącej przestrzeni przejdziemy do mocno schłodzonego pomieszczenia. Myślę, że wtedy jest ryzyko przeziębiania, ale staramy się tego unikać.

reklama
Drodzy Rodzice,

jestem młodym tatą i razem z żoną wykańczamy mieszkanie. Ostatnie upały to był dla niej dramat, każdy dzień to męczarnia (termin jest na grudzień, więc już trochę ciężko). Lata są coraz gorętsze, a my chcielibyśmy mieć więcej dzieci. Zastanawiamy się, czy zamontować w domu klimatyzację. Czy ktoś z Was w domu ma klimę? Jak znoszą to dzieci, szczególnie maluchy? Częściej chorują?
Mieszkam w Hiszpanii, klimę mamy włączona praktycznie non stop przez przynajmniej 2 miesiace w lecie. Tak, zdąża się katar cyz ból gardła, ale też nie wyobrażam sobie funkcjonowania bez, bo takie upały dają bardzo proszę o kość, nie tylko nam, ale dzieciom też.
Uzywalam zawsze, przy noworodkach też.

reklama
Dzięki, a możecie coś polecić? Może znacie jakąś firmę na terenie małopolski, żeby serwis był okej (żeby nie trzeba było czekać na jakiegoś typka od nich miesiąc, jak coś będzie nie tak).

I jeszcze mam pytanie, czy czyjeś dziecko jest alergikiem i jak na niego działa klima?

Rozwiązanie
Do góry