reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Klepanie po pupie

Ja jestem zdecydowaną przeciwniczką klepania dziecka po pupie...dziecko też człowiek:-), a że mniejszy to nie istotne...,ja bym nie chciała żeby mnie mama tak poklepywała z milości lub mąż:-).

reklama
A ja oboje moich chłopaków tak poklepywałam delikatnie, szczególnie jak na rekach ich trzymałam, albo na brzuszku lezeli i oni przy tym...usypiali ;-)
i ja np. lubie jak mnie tak maz z miłości klepie ;-)
I moim malym sie to kojrzy z miłościa więc ja tego do picia nie klasyfikuje. starszego juz tak nie klepie, wiadomo ;-)

Ja tak poklepywać nie będę, za to głaskać jak najbardziej :) Nie chciałabym, żeby mnie ktoś nawet w żartach tak klepał i mówił "tu tu tu będziemy bić".

My tez oboje z mezem klepiemy po pupci Nadie,zwlaszcza,gdy lezy na ramieniu,a ona to bardzo lubi i jest spokojniutka. Wydaje mi sie,ze to bardzo fajna forma pieszczoty,wiadomo,ze nikt nie uderza mocna,dlatego,nazywamy to klepaniem,a nie biciem. A pozatym,dziecko przy klepaniu nie bylo by spokojne i radosne

taa... zarty zartami w zarcie jak mnie maz klepnie to napewno sie nie obrazam ... synus tez raczej nic nie ma przeciw zabawie z poklepywaniem ...
ale jak tak czytam to mysle ze jednak od tego bezstresowego wychowania pozniej mamy dzieciaczkow z ADHD , z dyslekcja i innymi madrymi nazwami "chorob" ktore rodzice przypisuja dzieciom zeby nie czuc sie winnym za brak wychowania i posluszenstwa (przepraszam z gory jesli kogos urazilam , czysto moje zdanie ) ...
heh nie uwarzam ze klaps to cos zlego .. nie bije dziecko ale wejsc na glowe nie pozwolilam by sobie ...

reklama
Nasz Brunek ma 9 miesięcy i czasem zdarza mi się Go tak "poklepywać";) Zwłaszcza nad ranem jak do naszego łóżka wędruje i chciałabym żeby spał jeszcze, to jak na brzuszku leży to tak lekko klepię po tyłku i zasypia w końcu;) (sprawdzona metoda:cool:)

W ogóle to przywitać się chciałam, nowa jestem:)

Do góry