reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kilkugodzinne przerwy w śnie nocnym u rocznego dziecka

Moja w dzień to nie za bardzo chce pić mleko już teraz.... I to cały problem. Jak była młodsza potrafiła obudzić się dopiero nad ranem.
A to mój też już za mlekiem średnio. Wypije raz lub dwa razy w ciągu dnia a tak to je jeszcze zupkę, owocka, kaszkę raz lub dwa bo zależy czy mleko rano chce czy nie. Więc jego ostatni posiłek jest o 19:00 i to kaszka właśnie a kolejny po 8 rano choć wcale się o niego nie domaga.

reklama
A to mój też już za mlekiem średnio. Wypije raz lub dwa razy w ciągu dnia a tak to je jeszcze zupkę, owocka, kaszkę raz lub dwa bo zależy czy mleko rano chce czy nie. Więc jego ostatni posiłek jest o 19:00 i to kaszka właśnie a kolejny po 8 rano choć wcale się o niego nie domaga.
Moja córka ogólnie dużo je... Nabiał, mięso, owoce, warzywa bardzo lubi, pieczywo, jaja, a i tak wstaje na mleko. Nie wiem gdzie robię błąd ☹️ kaszkę na mm też chętnie wcina.

To może spróbuj dwa razy kaszkę żeby miała dwa mleczne posiłki które są bardziej syte i mleczne. A ile ona waży ?

Czemu nas straszysz? 🤭

A tak z ciekawości, jak spały u dziadków?
Raczej pokazuję, że dzieci są różne 😅 a ja się nigdy za naukę samodzielnego zasypiania nie zabrałam. Lubię ich przytulać. To jak się nauczyli, to maszerują do nas w nocy, nawet z zamkniętymi oczami. A jak już są, to robią jakieś maratony na łóżku, zwłaszcza młodsza.

Z babcią dzieci spały super, tylko krótko. Od 21 do 6, a normalnie chodzą spać 2 godziny szybciej 🙂 mlodsze obudziła się raz, na picie. Za nami w ogóle nie płakali.

U nas było na podziw dobrze. Synek ma 10 m-cy. Pierwsza całą noc przespał gdy miał 2,5 miesiąca i do tej pory przesypia noce bez karmienia. Od początku miał duży apetyt więc dobrze najadał się w dzień i w nocy już nie potrzebował i tak spi 11 czasem 12 godzin.
No zazdroszczę 🥲
Ja się boję zdecydować na kolejne dziecko, bo nie wiem czy wytrzymam te wykończenie fizyczne i psychiczne przez nocki drugi raz. Mam jednak nadzieję, że jeśli kiedykolwiek do tego dojdzie, to będzie tak ładnie spało jak twoje bobo 🙏
A karmisz piersią czy mm?

reklama
Do góry