Dziewczyny poradźcie prosze.Mąż ma złe wyniki nasienia,ilość plemników jest ok ale za to ma 0% plemników o prawidłowej budowie.Mamy zdrowego 7latka,potem w 2018 puste jajo,2019 serduszko sie zatrzymalo w 9tyg.Mąż bierze od 2miesiecy profertil,wiecej cwiczy,dobrze sie odzywia i zero poprawy w nasieniu.Zachodze w ciąże za pierwszym razem a problemy zaczynają sie pizniej.Czy to mozliwe ze wadliwy plemnik moze zaplodnic?Opinie lekarzy sa rozne.
reklama
Jak u Ciebie objawiała sie cytomegalia?Mozliwe ze przechodzac przeziebienie w 5tygodniu serduszko stanelo przez cytomegalie dopiero w 9 tyg?Mogło mieć, choć uważam że cytomegalia, jeszcze większy, u mnie tez spowodowała, zatrzymanie serduszka na 9tc
jasani
Fanka BB :)
Cytomegalie przechodzisz bezobjawowo. Dowiedzieć się możesz o niej dopiero robiąc badania. I nie ma nic wspólnego z przeziębieniem.Jak u Ciebie objawiała sie cytomegalia?Mozliwe ze przechodzac przeziebienie w 5tygodniu serduszko stanelo przez cytomegalie dopiero w 9 tyg?
reklama
Aniaanka
Fanka BB :)
Tak, na poronienie moze miec wplyw jakosc nasienia. A drastycznym przykladem jest moja ciotka. Dwukrotnie urodzila dzieci, ktore zmarly od razu po porodzie a obie ciaze byly donoszone. Wczesniej mieli zdrowa corke. Dlatego przy niepowodzeniach obie strony powinny zostac dokladnie przebadane, nie tylko kobieta. Okazalo sie ze jej maz mial olowice, byl zatruty olowiem, ona byla zdrowa. Nie wiem jakim cudem obie ciaze donosila.
Ostatnia edycja:
Podziel się: