reklama
Na ten temat jest wiele postów więc nie będe się powtarzac ale u dzieci karmionych piersią nie ma sensu podawać niczego wczesniej niż ok 6-go miesiąca. Absolunie u 3 m-cznego dziecka jeszcze nieczego nie próbuj podawać bo po pierwsze dziecko jeszcze fizjologicznie nie jest na to gotowe a po drugie nie ma potrzeby. W tym przypadku szbciej nie znaczy lepiej Chcę wiedzieć wszystko na temat wprowadzania nowych pokarmów do diety niemowląt! | Zdrowy Start w Przyszłość
Pytam nie dlatego, że mnie korci już teraz ale z dlatego, że najzwyczajniej tego nie wiem... na deserkach jest że niby od 4 miesiąca można ale jak to zwykle bywa są to sprzeczne informacje... pytam tez bo moja mała bardzo rzadko robi kupkę, raz w tyg. i męczy sie przy tym niemiłosiernie ... ja wpierdzielam jabłka i śliwki suszone z nadzieją że to pomoże, Na razie efektów brak... więc troszkę nie mogę się doczekać aż ona będzie mogła zjeść coś innego. aha dodam, że karmiona jest piersią
Jordgubbe
Fanka BB :)
Callamity, moja córka nadal jest tylko na piersi. W sb skończy pół roku i od ndz rozszerzamy dietę [metodą BLW]. A i tak nie czekam z euforią na to, chętnie bym ją do urodzin tylko piersią karmiłam, takie to bezproblemowe Informacje na deserkach są chyba dla dzieci, które jedzą MM. Chyba.... WHO zaleca wprowadzanie innych niż mleko posiłków po skończeniu 6.msc życia. Nasza pediatra zgadza się z WHO, na szczęście, bo nawet jakby się nie zgadzała to ja bym czekała do 6. msc. Co do kupek, moja robi raz na 2 tyg. U dzieci karmioncyh piersią może tak się dziać ponieważ wszystko co zjedzą wykorzustują i nie ma zbędnych produktów przemiany materii, z których by się kupa robiła. U nas raczej się nie męczy. 2 razy było tak, że się napinała i aż płakała przy robieniu. Na to pediatra zaleciła dicoflor - to jest probiotyk. Dawałam jej wcześniej, z innych powodów i przestałam, dziś nawet zrobiła kupsko nie wiem kiedy, bo się uśmiechała cały czas jak głupi do sera ;-) więc na razie nie daję
studentkadietetyki
Początkująca w BB
Przepraszam, że tak wchodzę w wątek, ale proszę bardzo o pomoc.
Jestem studentką 3 roku dietetyki na Warszawskim Uniwersytecie Medycznym. Prowadzę badania dotyczące spożycia i suplementacji wit D u kobiet w okresie laktacji i ich dzieci. Wyniki przeprowadzonego badania przedstawię w swojej pracy licencjackiej. Byłabym bardzo wdzięczna, jeśli poświęciłaby mi Pani chwilę czasu na wypełnienie anonimowej ankiety i opisała swój jadłospis z dnia poprzedniego.
Dziekuję bardzo!
https://docs.google.com/forms/d/1K1pYEBoxzgdriRGBFrWJ5nRbBXFlO-IsAVxVhhqXX_E/viewform
Jestem studentką 3 roku dietetyki na Warszawskim Uniwersytecie Medycznym. Prowadzę badania dotyczące spożycia i suplementacji wit D u kobiet w okresie laktacji i ich dzieci. Wyniki przeprowadzonego badania przedstawię w swojej pracy licencjackiej. Byłabym bardzo wdzięczna, jeśli poświęciłaby mi Pani chwilę czasu na wypełnienie anonimowej ankiety i opisała swój jadłospis z dnia poprzedniego.
Dziekuję bardzo!
https://docs.google.com/forms/d/1K1pYEBoxzgdriRGBFrWJ5nRbBXFlO-IsAVxVhhqXX_E/viewform
Drogie przyszłe i obecne mamy, zapraszam do śledzenia mojego kulinarno-fotograficznego bloga dla niemowląt i dzieci zajadam szpinak oraz strony na FB https://www.facebook.com/pages/Zajadam-Szpinak/178872295648245
Zaczynamy od "pierwszej łyżeczki" marchewki i jabłka, sukcesywnie wprowadzając nowe produkty.
Zapraszam do kontaktu.
Zaczynamy od "pierwszej łyżeczki" marchewki i jabłka, sukcesywnie wprowadzając nowe produkty.
Zapraszam do kontaktu.
reklama
Witam, jak Wam idzie rozszerzanie diety BLW? My praktykujemy już 4 miesiąc i mogę tylko zachęcać do wytrwałości. Synek ma 10 m-cy i nie ma rzeczy która by mu nie smakowała, poza brokułami Zapraszam na bloga, gdzie jest wątek BLW. Pozdrawiam
reklama