reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kiedy testy alergologiczne????

Również mam problem z testami mój 5,5 letni syn ma przez cały rok katar i kaszel gardło czyste gdy zbliży się do jakiegoś zwierzaka to wszystko się nasila chcemy z mężem zrobić mu testy ale nie wiem gdzie można je zrobić i jaki jest koszt mieszkam w katowicach. Dzięki

reklama
Ja miałam również problem z moim rocznym Kamilkiem.Ciągle kaszlał, mimo że nie miał ani przeziębienia, ani temperatury. Pani doktor powiedziała,że testy skórne u z krwi u tak maiłych dzieci są niewiarygodne i niebezpieczne ze względu na wstrząs anafilkatyczny i poleciła nam metodę biorezonansu magnetycznego metodą Bicom. Poszliśmy do gabinetu, zrobiliśmy test (nic nie boli) . Wyszły głownie alergeny pokarmowe. Ograniczyliśmy spożywanie tych produktów i pomogło. Potem zaczęliśmy odczulanie i do tej pory jest spokój.

ja mojej Amelce zrobiłam badania jak miała roczek. Sama mam celiakie, więc od razu wolałam wiedzieć czy ona też jest chora. Robiłam to bodajże tu: http://sklep.rex.pl/celiakia/64-celiakia.html. Na szczęscie wyszło ze jest zdrowa, choc nielłatwo gotuje mi się potrawy, z rzeczy których nigdy nie próbowałam i nie moge skosztować nawet jak smakuję ;d

moje drogie, mam w rodzinie lekarza i on średnio wierzy testom alergicznym, a juz na pewno nie u małych dzieci, zaleca min. 4 latka, poniewaz niestety te testy opierają się na takiej alergii natychmiastowej, że dostaje alergen i od razu reakcja, natomiast mozna sobie je pomiędzy bajki wsadzić, jesli dziecko na alergen reaguje z opóźnieniem, typu, reakcja pojawia się na drugi dzien lub po kilku dniach, tego żaden test nie wykryje, bo alergenu wprowadza się mało, więc reakcji moze i wcale nie byc, bo jednego uczula mała dawka a drugiego wieksza

reklama
Do góry