reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

kiedy siadamy????

Do fizjoterapeuty możesz już się umówić, skoro się martwisz. Zobaczy, czy dziecko ma prawidłowe odruchy, czy z napięciem wszystko w porządku. Ja z synkiem chodziłam, a usiadł jak miał prawie 10 miesięcy. Teraz córka pół roku, do siadania daleeeeeko, ale już się nie przejmuję i do lekarzy się nie wybieram 🙂
Dziękuję. Też mi się wydaje, patrząc na mojego 7miesieczniaka, że to jeszcze za szybko, widać że nie jest gotowy, ale wszystko idzie w dobrym kierunku. Pełza, przyjmuje pozycje czworaczną, porusza się z tej pozycji ale raczkowaniem tego nazwać nie można :) w naszym wypadku myślę że może być trochę opóźnienie w siadaniu, stawaniu, chodzeniu że względu na zapalenie stawu biodrowego. Od tego czasu synek oszczędza nogę, przestał stawać sztywno (przytrzymywany oczywiście, bo sam nie stoi)

reklama
Do góry