reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

kiedy ruchy maleństwa?

reklama
Kacha spokojnie - to nie są jakieś (przynajmniej u mnie) bardzo wyraźne znaki - czuję np. bulgotanie, ocieranie, trzęsienie brzunia - jak przyłożysz rączkę i dobrze się wsłuchasz to na pewno poczujesz i to na 100% nie są jelita :D :D Jeszcze za wcześnie na super kopniaczki ;D

PRZYKLADAM REKE...CZEKAM...CZEKAM....SPI????DZIDZIA SPRAWDZA MOJA CIERPLIWOSC,RYBKA A tY JAK DAWNO TEMU POCZULAS RUCHY?I KOPIE cIE JUZ TAK NORMALNIE?

mnie nie kopie tak normalnie, ja po prostu coraz wyraźniej czuję takie ocieranie i popukiwanie. Ale na porządnego kopa to chyba jeszcze poczekam... :)
Kacha nie martw się :) do 22 tyg możesz poczuć więc jeszcze sporo czasu... :)

Każda z nas czuje jakieś tam ruchy i bulgotania ale to na pewno się są takie solidne kopniaki
przez które można podobno nawet w nocy obudzić ;D Kacha nie martw się za kilka dni
lub tygodni poczujesz kopniaczka!! Ja mam nadzieję ze już w krótce poczuje kopa
a nie tylko takie motylki w brzuchu ;)

u mnie tez na razie bulgotki, a tak to brzuszek cichutko jest......ale to jeszcze troszkę czasu musi minąć, może około 2 nawet do 4 tygodni..... więc czekam spokojnie ;)

dziewczyny ja poczulam swoje malenstwo ok 2 tygodni temu. Później tzn dokladnie od 1 wrzesnia , szczególnie wieczorem czulam jak sie przekreca w brzuchu az mi gule wywalalo na brzuchu i to bylo bardzo dobrze czuc. Od 4 dni prawie nic nie czuje, zaczynam sie martwic ale moze teraz rusza sie jak ja spie i dlatego jej nie czuje. Ale porzadnego kopniaczka jeszcze nie dostalam tylko takie delikatne pukania. Cierpliwosci a nasze malenstwa napewno juz nie dlugo skopia nas porzadnie. Poki co trzeba czekac.

Wczoraj rozmawialam z moja kolezanka, ktora ma juz  dwojke dzieci, przy pierwszym dokladnie nie pamieta, ale przy drugim pierwsze ruchy poczula dopiero w 22 tygodniu i w ogole nie czula jakichs bardzo silnych kopniakow, dzidzia byl bardzo spokojna, czula tylko jak jej sie przesuwa tam w srodku. Dodam tylko, ze teraz ze dzidzia jest obecnie sliczna i zdrowa roczna dziewczynka. Tak wiec na razie nie ma sie czym przejmowac.

Kacha kopniaczka dostałam w poniedziałek a teraz to takie uczucie jak opisałam wcześniej. A cha rozmawiałam z koleżanką, która jest juz w połowie i dopiero zaczęła czuć dzidzię a jest szczuplutka - i wiecie co mi powiedziała, żeby spróbować czegoś takiego:

- zjeść troszkę lodów i popić piwem karmi i się położyć. Po jakiś 15 min. dzidzia się podobno uaktywni :laugh: u niej zadziałało - może warto spróbować ;) ;)

reklama
taaak słyszałam o tym bo wtedy dzidzia dostaje energetycznego kopa tylko dla niej jak mama sie nie rusza :) no i jak ma duuużo energii to się wierci i zaczyna harce :) ja mam właśnie piwko karmi "poema di cafe" pod ręką i zeżarłam batonika cini minis, hehe, zaraz się położę ;)

Do góry