reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kiedy pojawiły sie pierwsze ZĄBKI????

W ktorym miesiacu moje dziecko rozpoczelo ZĄBKOWANIE???

• Wszystkich głosujących
    130
Wszystkim mamom ząbkujących życzę cierpliwości, a dzieciom jak najmniej bólu. A+t+? dzięki :-)

Z forum: Dzień dobry!moja coreczka 2 lutego skończy10 miesięcy - nie ma jeszcze zadnego ząbka,Czy jest to normalne? Jest to jeszcze szeroka norma, gdyby ząbki nie ukazały się do 12. miesiąca wówczas należy zgłosić się do stomatologa dziecięcego.

reklama
Gratulujemy wszystkich ząbków!

W którejś gazecie o dzieciach był ostatnio cały artykuł o ząbkach i podobno to jednak prawda, że czym później tym lepiej bo są podobno lepiej zmineralizowane. Więc mamy bezzębnych - nie przejmujcie się, a właściwie cieszcie się!

Czarownica my tez cały czas bez zabkow. A wczoraj bylismy u neurologa i ogolnie jest oki tylko znow miałam gadke na temat wit D3 i wiecie co ten neurolog mi powiedział ze dlatego Alek nie ma zebow ze mu daje tak mało D3 a dawałam mu 1 krople co drogi dzien dlatego, ze ta głupia pediatra mi tak kazała bo wg niej to on ma za małe ciemiaczko a to niebezpieczne:eek: Ja juz jej mowiłam ze neurolog mi kazał dawac 2 krople dziennie a ona ze to niebezpieczne itd. Za to teraz qzwa posłuchałam jej i co...Niuniek ma minimalne slady krzywicze i 0 zebow. Pozatym neurolog powiedział ze przez jakis czas teraz zanim sie nie dowitaminizuje mam mu nie pozwalac za czesto wstawac:baffled: :dry: Qrna i wez badz człowieku madry ale załuje ze to własnie pediatry sie posłuchałam bo przeciez specjalista powienien sie bardziej znac niz zwykły pediatra:zawstydzona/y: :dry:

Co lekarz, to inne zdanie.

Ja daję Jakubowi codziennie jedną kroplę devikapu. Sama jem wapń z witaminą D3. Po badaniu krwi okazało się, że Kubełek ma wapń blisko górnej granicy normy, więc muszę uważać z dawkowaniem, bo nadmiar odkłada się w nerkach.

ech tam brak slow my mamy chcemy dobrze a lekarze nam maca w glowach!! ja bede martwila siepo roczku jeslinie bedzie miala zebow!! ja mialam polzno ok roku moja siostra tez jej corki tez ok roczku wiec nadzieja jest:):) i vigantolidaje 2 kropelki w zeszlymtyg zosia miala robiona morfologie z zyly i badania sa OK ;)

Na ja na początku podawałam 2 krople vigantolu codziennie, a od dwóch miesięcy podajemy 1 kroplę też codziennie. Faktycznie Angie mało do tej pory podawałaś, ale ja nie jestem lekarzem także Ciiiiiiiiii

No Własnie Ewe ja normalnie tez podawałam po 2 dziennie bo tak od poczatku mi kazała a potem nie pamietam juz ale chyba ze 2-3 miesiace temu kazała dawac 1 co drogi dzien...a ten neurolog mi powiedział ze to bzdura bo głowa rosnie szwami a na ciemiaczko nie ma zadnej normy i ze zrobie jak uwazam ale on mi tak radzi a ja mam wybrac kogo chce słuchac wiec teraz wybieram jego wersje i zobaczymy mam nadzieje ze wyjdzie to na dobre...

reklama
Oj Ci lekarze!!! My tez mielismy metlik jak kazdy mowił co innego na temat ciemiaczka i tylko nabiegalismy sie z młodym do specjalistów i okazalo sie ze wszystko dobrze a tu mówili o krzywicy, małej ilości wapna i dlatego ciemiaczko nie zarasta i w ogóle.

U nas chyba ida górne zabki bo jakos młody dziwnie dziąsełka przygryza i jak by jakies białe slady sie pokazywaly ale kurcze nie chce pokazac zabardzo:tak:

Do góry