reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kiedy poczujemy ruchy Maluszka ???

azik pisze:
agawa jek dodasz resztki to wychodzi z obliczeń:
4*4 =16 + około 12 dni czyli 2 tygodnie - czyli wynik 18
czyli w osiemnastym tygodniu konczysz 4 miesiac a zaczynasz piąty...

miesiąc trwa od 1 do 30, od 2 do 29 od 3 do 28 itd u mnie od 8 do 7....

i to miałam na myśli jak ktoś jest w 20 tygodniu to na pewno w piątym miesiącu :)

reklama
Mam w domu takie koleczko jak lekarz ginekolog wiec zamiast liczyc,jesli chcecie moge sprawdzac watpliwosci. Potrzebna jest tyko data pierwszego dnia ostatniej @

agawa, tylko nie kończy się 5 meisiac w 20 tygodniu, tylko koło 22...

wydaje mi się ze najłatweij liczyć od 8 do 7 kazdego miesiąca (u mnie ;) ).. .wtedy człowiek nie ma szans sie pomylić

też mam to kółeczko.. ono potwierdza moją tezę ;) te kółeczka działają na tej samej zasadzie co nasze suwaczki.

maggusia - to wszystko masz tak samo jak ja ....

czyli, skończyłaś 19 tydzień i zaczęłaś 20 tydzień
jesteś w połowie 5 miesiąca (skończysz piąty miesiąc 7 listopada)

lekarz może mówić inaczej bo dla niego ważne sa skończone tygodnie i skończone misiące..

dlatego jak wpisuje coś w karcie to pisze 19 tydzień (bo tyle tygodni skończyłaś)

to tak jak z wiekiem życia
ja teraz mam skończone 27 lat ale rocznikowo 28 (czyli 28 rok mojego zycia trwa, trwa rwa, jeszcze do listopada ;) )

reklama
Do góry