reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kiedy najlepiej zacząć kupować wyprawkę?

Mamuśka011

Początkująca w BB
Obecnie prawie 25 tc i nie mam szczerze bladego pojęcia kiedy najlepiej zacząć zakupy. Mam juz mase ubranek bo dostałam po dzieciach koleżanek itp ale reszty nic łóżeczka, wózka itd brak dlatego jesten bardzo ciekawa kiedy wy kupiłyscie łóżeczko wózek wanienke i inne potrzebne rzeczy? Ostatnio przy rodzinie zaczęłam mówić że niedługo będzie duzo zamieszania z wyborem a wszyscy popatrzyli sie na mnie jak na idiotke i zaczęli dyskusje ze za wcześnie, ze gdzie tam czerwiec, ze jakies przesądy sama już nie wiem. Proszę o poradę? Czekałyscie z tym na chwilę przed porodem czy jednak jesteście zdania ze lepiej wcześniej.

reklama
Rozwiązanie
Ja myślę, że po połówkowych już zacznę kupować. Nie wierzę w zabobony. Wolę mieć kupione wcześniej i mieć pewność, że wszystko mam, niż później latać na ostatnią chwilę z wielkim brzuszkiem załatwiać. :)
Obecnie prawie 25 tc i nie mam szczerze bladego pojęcia kiedy najlepiej zacząć zakupy. Mam juz mase ubranek bo dostałam po dzieciach koleżanek itp ale reszty nic łóżeczka, wózka itd brak dlatego jesten bardzo ciekawa kiedy wy kupiłyscie łóżeczko wózek wanienke i inne potrzebne rzeczy? Ostatnio przy rodzinie zaczęłam mówić że niedługo będzie duzo zamieszania z wyborem a wszyscy popatrzyli sie na mnie jak na idiotke i zaczęli dyskusje ze za wcześnie, ze gdzie tam czerwiec, ze jakies przesądy sama już nie wiem. Proszę o poradę? Czekałyscie z tym na chwilę przed porodem czy jednak jesteście zdania ze lepiej wcześniej.
Ja dzieci rodziłam wcześniej a trzecie 4tyg przed terminem tak więc wiedziałam że przed 36tyg muszę być przygotowana:) i czasem nawet lepiej wcześniej ..ja już nie miałam siły łazić ..biegać to tu to tam ..wina było spojenie tak.wiex w moim przypadku zorganizowanie wyprawki wcześniej było bardzo dobrym pomysłem i nie musiał.rovi wsyatkiego na raz a to frustrujące
..wózek był kupiony na końcu to fakt ale patrz też gdzie kupujesz czy łóżeczko chociażby też bo terminy dostawy bywają na ..za miesiąc hahaha
.. a ciuszki wanienka łóżeczko bujane ta wiekszosx dostalam a nowe kupowalam po 25tyg na spokojnie , z przecen które wiadomo nie będą czekać

reklama
Lepiej teraz zacznij coś przeglądać i kupować z rzeczy a ubranka bym sama tez coś kupiła u koleżanek nie wiadomo na jaki rozmiar dostaniesz
To właśnie lepiej się już dogadać. Niech dają co kto ma dać by wiedzieć co dokupić trzeba bo takie czekanie nie wiadomo ile ... Bo nie wiadomo co się dostanie to bez sensu.

To właśnie lepiej się już dogadać. Niech dają co kto ma dać by wiedzieć co dokupić trzeba bo takie czekanie nie wiadomo ile ... Bo nie wiadomo co się dostanie to bez sensu.
Ja to sama całą wyprawkę skopletowalam ubranek od rozmiaru 50 do 80 sama kupowałam. Potem 2dziewczynka się pojawiała :)hehe mam 2corki jedna 4 lata skończone a 2 21miesiecy będzie miec

Ja myślę, że po połówkowych już zacznę kupować. Nie wierzę w zabobony. Wolę mieć kupione wcześniej i mieć pewność, że wszystko mam, niż później latać na ostatnią chwilę z wielkim brzuszkiem załatwiać. :)

Rozwiązanie
Do góry