reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kiedy na zakupy ;)

Baldachim się kurzy, to prawda. Ale można go często prać, prania i tak będzie tyle, że jeden baldachim do tego to pestka. Ja się nad nim zastanawiam, poniewać łóżeczko stoi pod ścianą obklejoną tapetą w wielkie turkusowo-beżowe kwiaty, bardzo wyrazisty wzór i nie wiem czy nie będzie za dużo bodźców przy łóżeczku... jak myslicie?

reklama
U nas ściany są dwukolorowe, biało-niebieskie więc taka ochrona niepotrzebna. Z drugiej strony czym są te wszystkie wzorki na pościeli, karuzelki, pluszaczki, maty edukacyjne? Pstrokacizna jakich mało, do tego grające, szeleszczące, błyszczące... Dziecko poznaje świat przez zmysły a im więcej ma doświadczeń, tym więcej i szybciej tworzą się powiązania nerwowe w mózgu i maluch szybciej się rozwija umysłowo.

Siostra baldachim miała przez miesiąc, bo łóżeczko stało koło okna i jak wietrzyła wiosną, to maleństwu tak nie wiało, ale jak tylko zrobiło się cieplej od razu rozmontowała.

Justynka, Madziolka pisała, ze chce chociaż na pierwsze mce mieć malucha w sypialni, potem do pokoju obok pójdzie do łóżeczka :)

A co do kołyski, ona nie ma mi służyć za kołyskę, tylko za łózeczko własnie :) Tam jest taki bolec, jak go włożę to się nie kołysze :)

Baldachim miałam i szybko zdjęłam (chyba po kilku dniach), dla mnie był niepraktyczny (przed niczym u nas nie musiało być zasłonięte łóżeczko).

Ostatnia edycja:
Co do baldachimu... sama go nie mialam w komplecie do lozeczka (przy pierwszym dziecku), ale musialm sobie zaslonke na lozeczko zamontowac bo lozeczko stalo niedaleko okna i slonce padalo wprost na mala, a jak otwieralam okno to musialm zaslaniac przed przeciagiem. W takim razie teraz kupie kolyske z baldachimem.
Co do kolorow... niemowle widzi tylko na male odleglosci (30-40cm) i na poczatku najlepiej czarno-bialy. Tak wiec na pewno nie bedzie wszystkiego widziec naraz.

Zebrra - to Ty będziesz miała takie łóżeczko - kołyskę??? ja właśnie oglądałam takie coś na allegro i chyba się zdecydujemy. Póki co na razie zamówiłam wózek :-), szybko ale bardzo nam się podobał jeden wzór i baliśmy się że później go nie będzie :-).
Poza tym poprzychodziły mi już ubranka z allegro, są cudowne i wyglądają jak nowe

Zebrra - to Ty będziesz miała takie łóżeczko - kołyskę??? ja właśnie oglądałam takie coś na allegro i chyba się zdecydujemy. Póki co na razie zamówiłam wózek :-), szybko ale bardzo nam się podobał jeden wzór i baliśmy się że później go nie będzie :-).
Poza tym poprzychodziły mi już ubranka z allegro, są cudowne i wyglądają jak nowe
Ja już mam, właśnie tą ze zdjęcia, które wkleiłam :) Kupiam od koleżanki razem z fotelikiem, który też pokazałam za 100zł :)

Pokażesz wózio w realu jak przyjdzie?

Słuchajcie a czy któraś z was wie jakie wózki są w Niemczech? chodzi mi o to jakie są tam popularne na tyle żeby bezproblemowo kupić używany. Czy w Niemczech w ogóle sprzedają używane wózki?
Pytam bo moja cioteczka dziś pojechała do Niemiec na miesiąc i może coś upatrzy ciekawego.Miałam nie kupować następnego ( 4 ) wózka ale nie moge się oprzeć.
Słyszałyście o wózkach niemieckich ABC DESIGN? tylko te mi się kojarzą.Ale nie znam niemieckiego i nie wiem jak sprawdzić które są jeszcze u nich produkowane

reklama
co do ABC DISIGN to mnie osobiście podoba się model Condor 4. Widziałam takiego w sklepie i jest na prawdę super. A przypuszczam, że tam będzie tańszy... A poza tym ABC to dobra firma- poczytaj sobie na forach :-)

Do góry