Hej dziewczyny Dziś na teście zobaczyłam dwie kreseczki. Bardzo proszę doświadczone koleżanki o poradę - kiedy pójśc do lekarza żeby to miało ręce i nogi, sens i logikę? Rozumiem, że na pewno nie teraz, bo na USG nic nie będzie widać. Jutro miałam dostać okres, ale dziś coś mnie tkneło aby zrobić test (zrobiłam dwa ) Mam 30 lat, staralismy się, robiłam testy owulacyjne, niestety mam też endometriozę i macicę z wadą wrodzoną - czyli jestem raczej paskudnym przypadkiem. Raczej nie chcę się cieszyć, bo jestem gotowa na to, że moja macica możliwe, że nie będzie chciała współpracować Także bez entuzjazmu, ale na wizytę wypadaloby się umowic, zawsze mogę odwołać w razie czego. Test mnie zaskoczył, myślałam, że nic z tego nie wyjdzie, bo to pierwszy cykl starań. Nie chce wyjśc na panikarę co leci w pierszy dzień do lekarza, ale mając na uwadzę moje przypadłości i brak doświadczenia (choć przyznam, że dużo się edukowałam o ciąży, suplementowałam się itd) - poradźcie.
reklama
Gadziamama
Fanka BB :)
Hej, normalnie idzie się koło 7 tyg i już powinno być wtedy bijące serduszko. Chociaż może ze względu na Twoje przypadłości powinnaś iść już teraz? Czy lekarze mówili coś np o konieczności włączenia jakiś leków jeśli zajdziesz w ciąze? Trzymam za Was kciuki!
Generalnie to ja po pozytywnym teście zrobiłam sobie badanie z krwi beta hcg, po 48h kolejne- żeby sprawdzić, czy prawidłowo przyrasta. Moja ginekolog poleciła mi przyjść jak będzie beta ponad 1000 wynosić. Może skonsultuj się z lekarzem, chociażby telefonicznie co masz robić i kiedy przyjśćHej dziewczyny Dziś na teście zobaczyłam dwie kreseczki. Bardzo proszę doświadczone koleżanki o poradę - kiedy pójśc do lekarza żeby to miało ręce i nogi, sens i logikę? Rozumiem, że na pewno nie teraz, bo na USG nic nie będzie widać. Jutro miałam dostać okres, ale dziś coś mnie tkneło aby zrobić test (zrobiłam dwa ) Mam 30 lat, staralismy się, robiłam testy owulacyjne, niestety mam też endometriozę i macicę z wadą wrodzoną - czyli jestem raczej paskudnym przypadkiem. Raczej nie chcę się cieszyć, bo jestem gotowa na to, że moja macica możliwe, że nie będzie chciała współpracować Także bez entuzjazmu, ale na wizytę wypadaloby się umowic, zawsze mogę odwołać w razie czego. Test mnie zaskoczył, myślałam, że nic z tego nie wyjdzie, bo to pierwszy cykl starań. Nie chce wyjśc na panikarę co leci w pierszy dzień do lekarza, ale mając na uwadzę moje przypadłości i brak doświadczenia (choć przyznam, że dużo się edukowałam o ciąży, suplementowałam się itd) - poradźcie.
Gratuluje pozytywnego testu i trzymam kciuki za ciążę
asia.joanna
Jeśli wymagasz przyjmowania leków od pozytywnego testu to bym się najpierw telefonicznie skonsultowała z lekarzem. Jeśli nie to poszłabym nie wcześniej niż w 6tc a najlepiej to w 7tc. Już na pewno wszystko będzie ładnie widać gratuluję
Celia89
Moja pierwsza ciaza byla widoczna juz 4 dni po spoznionej om. Tylko ze zobaczysz ze jest pecherzyk i tyle. Tjw. ładnego embrionika z serduszkiem dopiero zobaczysz ok 6-7 tc.
reklama
Lady90
Zaciekawiona BB
Tez uwazam ze powinnas jak najszybciej udac sie do ginekologa. Mozliwe ze bedzie chciał włączyć Ci jakies leki. Nie licz ze duzo Zobaczysz na usg. Ja bylam w 4 tygodniu ze względu na leki i nic nie bylo widac. Beta wtedy wynosila 474. Jak mialam ponad tysiac to pojawił sie pęcherzyk. Zycze Ci powodzenia
Podziel się: