reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kelp w ciąży

8Ania8

Fanka BB :)
Czy któraś z Was przyjmowała w ciąży Kelp, żeby zapewnić sobie odpowiednią ilość jodu? Mam zlecony przez endokrynologa jodid, ale on jest niedostępny w całej Polsce i jestem w kropce. Ginekolog polecała właśnie kelp, ale na opakowaniach są informację, że nie jest wskazany dla kobiet w ciąży i nie wiem co zrobić. Przyjmuję osobno wszytskie witaminy, nie chciałabym nic łączonego.

reklama
Rozwiązanie
Zgadzam się, ja również brałam osobno z polecenia swojego lekarza oraz na fakt że choruje na przewlekła białaczkę.
Prenatal.duo które biorę zawiera zarazem wapń,magnez i żelazo.
Wiadomo że żelazo utrudnia wchłanianie magnezu i wapnia oraz odwrotnie.
Suplementy biorąc oddzielnie w odpowiednich odstępach czasu są lepiej przyswajalne, i zdaję się na swojego lekarza który uważam że ma sporą wiedzę w tym zakresie.
Ponieważ wiele składników w mieszankach wzajemnie się wyklucza :) Biorąc odpowiednio łączone osobno, właśnie zwiększam wchłanialność :)
reklama
Zgadzam się, ja również brałam osobno z polecenia swojego lekarza oraz na fakt że choruje na przewlekła białaczkę.
Prenatal.duo które biorę zawiera zarazem wapń,magnez i żelazo.
Wiadomo że żelazo utrudnia wchłanianie magnezu i wapnia oraz odwrotnie.
Suplementy biorąc oddzielnie w odpowiednich odstępach czasu są lepiej przyswajalne, i zdaję się na swojego lekarza który uważam że ma sporą wiedzę w tym zakresie.
Ponieważ wiele składników w mieszankach wzajemnie się wyklucza :) Biorąc odpowiednio łączone osobno, właśnie zwiększam wchłanialność :)

Rozwiązanie
Do góry