reklama
Rozwiązanie
Nie zauważyłam, że to stary temat- wybaczcie, ktoś odpowiedział dziś i mi się wyświetlił:_
reklama
nutka83
Fanka BB :)
Wiadomo, że w nadmiarze wszystko szkodzi. Moim zdaniem jedna kawa oczywiście nie mocna, nie wyrządzi żadnej krzywdy. W pierwszej ciąży piłam kawę (córcia urodziła się z 10 punktami) i teraz też piję rozpuszczalną albo inke. Jedną szklaneczkę dziennie koło południa.
Na wszystko w ciąży trzeba zwracać uwagę, ale też trzeba zachować zdrowy rozsądek.
Na wszystko w ciąży trzeba zwracać uwagę, ale też trzeba zachować zdrowy rozsądek.
sylwiawalerianczyk
Zaangażowana w BB
Ja radziłabym zbożówkę z mleczkiem. Te parę miesięcy można wytrzymać bez naturalnej kawy. Obecnie jest duży wybór kaw zbożowych, można jakąś dla siebie wybrać.
Co więcej, są takie zbożówki jak mama coffee, które rzeczywiście smakują jak rozpuszczalne kawy kofeinowe, a kofeiny nie mają, tylko w zamian kwas foliowy czy coś w tym styluJa radziłabym zbożówkę z mleczkiem. Te parę miesięcy można wytrzymać bez naturalnej kawy. Obecnie jest duży wybór kaw zbożowych, można jakąś dla siebie wybrać.
Sasankaa
Fanka BB :)
A skąd kawa zbożowa ma mieć kofeinę????Co więcej, są takie zbożówki jak mama coffee, które rzeczywiście smakują jak rozpuszczalne kawy kofeinowe, a kofeiny nie mają, tylko w zamian kwas foliowy czy coś w tym stylu
To jest jak zwykła Inka tyle że z zestawem witaminowym. A i tak dużo kobiet bierze witaminy a tym bardziej kwas foliowy. A z dwojga złego wolę inke bo ma lepszy smak i jest bez maltodekstryny
Z tego co wiem kawa świeżo zmielona jest zdrowsza. Kawy bezkofeinowe i rozpuszczalne są poddawane dodatkowej obróbce, która nie jest korzystna dla naszego zdrowia. Warto poczytać o akrylamidzie. Wiadomo też, że do produkcji kawy rozpuszczalnej używane są gorsze ziarna. Zachęcam do artykułu: Link do: Kawa rozpuszczalna - Czy to jeszcze jest kawa?
reklama
Ja przez połowę ciąży nie mogłam patrzeć na kawę. Dopiero gdzieś po 20tyg zaczęłam ją pić. Na początku raz na kilka dni. Później trochę częściej. Teraz jestem w 26 tygodniu i wypije góra jedną kawę dziennie. Najczęściej taką 3w1 z brązowym cukrem w saszetce. od czasu do czasu Inkę.
Podziel się: