reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

kaszka manna - wprowadzanie do diety glutenu

czesc:) ja robie tak:) w garnku gotuje kasze manne,proporcje: 2,5 lyzki na 2 szklanki wody, jak sie ugotuje to przekladam w malutki sloiczek po deserku i mam na kilka dni. i moje drogie ja dodaje po pol lyzeczki na sloik np deserku. to wlasnie jest mniej wiecej 2-3 gr na 100 ml. albo mozna dodac pol lyzeczki kaszy manny do mleka modyfikowanego,albo do kaszki albo do obiadku.wazne zeby zachowac proporcje,jezeli dzieciatko je wiecej np 200 ml to trzeba dodac 1 lyzeczke kaszki... podajemy raz dziennie codziennie:)

reklama
Witam, odgrzebuje stary wątek:-) Ja czytałam natomiast, że to ma być 2-3 gramy, czyli pół łyżeczki, ale suchej masy kaszki, więc nie wiem jak robić. Oczywiście wolałabym, żeby mogła sobie ugotować normalną gęstą kaszkę bez żadnych dziwacznych proporcji i pół łyżeczki ugotowanej dodać do obiadku...

I tak robić tylko łyżeczkę takiej kaszki i dawać małemu?

I tak robić tylko łyżeczkę takiej kaszki i dawać małemu?
Nie,najlepiej łyżeczkę takiej kaszki dodac do pełnej dawki kaszki np.ryzowej lub kukurydzianej.
A tak na marginesie przesadzacie z tymi gramami bo wcale nie musi byc tak dokładnie ja gotowałam tak ok.400 ml zupki warzywnej i do tego dodawałam 2 łżeczki kaszy mannej pod koniec gotowania.Po 2-3 mies moje dziecko doztawało juz pełna porcję kaszki mannej na wodzie z owocami bo karmiłam jeszcze piersia.

Ja słuchając rady pediatry zrobię tak ,że do obiadku dodam pół łyżeczki kaszki manny ugotowanej na wodzie. I taki obiadek z kaszką 2 razy w tyg. od 20 tyg życia dziecka :)

Można tez sobie ułatwić i kupić kaszę manną błyskawiczną - jej się nie gotuje. Codziennie pół łyżeczki mieszam z moim mlekiem, czekam minutę aż kaszka spęcznieje i daję małej bezpośrednio łyżeczką do buziaka - tak poradziła mi pediatra i uważam, że to sposób najprostszy. Raz dałam jej do przecieru warzywnego, ale jednak wolę pierwszy sposób, ponieważ nigdy nie ma pewności ile dziecko zje a w związku z tym ile kaszki zostanie w miseczce a ile zostało zjedzone.
Ale jak widać, każdy ma swój sposób :)

Drogie Mamy,
jestem mamuśką i studentką i robię badania na MAMACH. Proszę zróbcie dla mnie tą ankietkę.
Dziękuję !
<iframe src="https://docs.google.com/forms/d/1VM_6uuUmGyJk_y5b-wFZm_cpvpRAYNKVE03HSu3-dYE/viewform?embedded=true" width="760" height="500" frameborder="0" marginheight="0" marginwidth="0">Ładowanie...</iframe>

reklama
Drogie Mamy,:-D
jestem mamuśką i studentką i robię badania na MAMACH. Proszę zróbcie dla mnie tą ankietkę.
Dziękuję !
https://docs.google.com/forms/d/1VM_6uuUmGyJk_y5b-wFZm_cpvpRAYNKVE03HSu3-dYE/viewform?embedded=true" width="760" height="500" frameborder="0" marginheight="0" marginwidth=

Do góry