reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kaszel od miesiąca u roczniaka.

U nas identyczne objawy tylko dziecko 8 miesięcy to było atypowe zapalenie płuc.. chodziliśmy 3 tyg po lekarzach, wieczne inhalacje , też były wymioty po kaszlu. Dopiero kolejny lekarz skierował nas na usg płuc, były zmiany zapalne, dostaliśmy antybiotyk na 7 dni. Też nie mieliśmy innych objawów poza kaszlem..życzę zdrowia!
O hej dawno się nie odzywałaś ale widzę że dużo macie przejść za sobą. Życzę dużo zdrówka💗

reklama
U nas podobnie objawia się refluks. Może warto odwiedzić gastrologa?
Zwłaszcza daje do myślenie, że nasila się w nocy, tj. kiedy jest w pozycji leżącej.
Ale tak nagle w wielu 13mc? Jakby miała refluks to by wyszedł po urodzeniu. Na może nie od razu ale dopiero po roku? To możliwe?

@Lytomka Nie mam pojęcia. Wiem, że mi refluks pojawił się teraz, a mam za niedługo 40 lat... Potrafię się obudzić w nocy i czuję jak mi się wraca 🤷‍♀️ W ciągu dnia nic mi się nie dzieje. Nie znam się na tyle na medycynie, by odpowiedzieć na pytanie czy może się pojawić po 1 r.ż.
U mojego młodego prawie nie było objawów refluksu, a leki bierze do dzisiaj. Praktycznie nie ulewał, ale miał niedojrzały układ pokarmowy i nietolerancję BMK (objawiającą się czerwonymi, suchymi plamami). A głównym objawem refluksu był kaszel pojawiający się ok 1-2 godzin od położenia do łóżka i wzmożony apetyt.

Do góry