reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie

Hej. Mam problem.Mam córkę która nie długo będzie miała dwa miesiące .pręży się zwija się w kulkę przy karmieniu piersią ( czasami daje butelke) .Ciagle siedzi mi w głowie że to "kolka" ale żeby było tak prawie non stop? Dzień przerwy i znowu to samo... usypia się pośpi z 20 min i znowu się budzi z wielkim placzem. Nie mam pojęcia co może być przyczyną;(.

reklama
Rozwiązanie
Hej. Mam problem.Mam córkę która nie długo będzie miała dwa miesiące .pręży się zwija się w kulkę przy karmieniu piersią ( czasami daje butelke) .Ciagle siedzi mi w głowie że to "kolka" ale żeby było tak prawie non stop? Dzień przerwy i znowu to samo... usypia się pośpi z 20 min i znowu się budzi z wielkim placzem. Nie mam pojęcia co może być przyczyną;(.

Hej, mój syn ma 6 tyg. U nas identyczne objawy, lekarze mówią kolki, trzeba przeczekac. Ale kolki caly dzień?
Płacze już nawet jak sie obudzi, jak i Twoja. Karmię kp i mm. Mam już dość :( w nocy się wije i puszcza bąki, kupki też bolesne. Jak sie rozciąga,to tak jakby kwiczy/:skrzeczy.
Masz już sprawę wyjaśnioną?
To zadzwoń prywatnie do lekarza, umów się na teleporade. Nie ma diety matki karmiącej a położne są różne czasem starej daty, wiem coś o tym bo moja kazała mi jeść tylko gotowanego kurczaka z ryżem 😒 kolki nie występują w czasie karmienia tylko najczęściej wieczorem i dziecko płacze mimo że jest najedzone i ma sucho, niektórzy twierdzą że to jest niedojrzałość układu nerwowego i dziecko odreagowuje, nie ma to nic wspólnego z brzuszkiem. Co do kp to czasem lepszym wyjściem jest karmienie mm, to lekarz i Ty powinniście o tym zdecydować a nie mąż czy teściowa. Jeśli to jakaś alergia to dziecko odczuwa ogromny ból przy karmieniu jakbyś wrzątek wlewała więc zastanów się czy warto jej coś takiego fundować, a poza tym córka może przestać przybierać na wadze. Matki mają dobrą intuicję i jeśli coś Cię niepokoi to olej położną i znajdź dobrego lekarza. Na własną rękę możesz spróbować dawać delicol ewentualnie jeśli zdecydujesz się na mm to spróbuj Capri Care bo jest na mleku kozim a nie krowim aczkolwiek ja bym wolała to skonsultować bo nietolerancja na laktozę a alergia na bmk to dwie różne choroby
Dziękuję :) nie sądziłam że ktoś mi da tyle rad i podniesie trochę na duchu. To moja pierwsza dzidzia więc nie miałam kogo już się pytać ;( .

reklama
Miałam to samo na wszystko położna tak odpowiadala. Na końcu nic nie jadlam a i tak było to samo . A w mleku matki laktoza też przecież jest. Skomentowałam z rodzinną moje podejrzenia wprowadzilam mleko bez laktozy i się po kilku dniach uspokoilo.
No właśnie ja też już nie chcem lecz muszę coś jeść ... Ja z moją doktor nie skontaktuje się bo to idzie telefon najpierw do położnej a później jak już się naprawdę coś dzieje to do doktor ... Masakra

No właśnie ja też już nie chcem lecz muszę coś jeść ... Ja z moją doktor nie skontaktuje się bo to idzie telefon najpierw do położnej a później jak już się naprawdę coś dzieje to do doktor ... Masakra
Ja odstawiłam cyca i podałam bez laktozy tak naprawdę na swoją odpowiedzialność gdyż położna byla zielona w tym temacie z lekarzem skonsultowalam po 2 dniach gdy chciałam wziąść receptę na mleko i mnie poparła. Także czasem trzeba wziąć sprawy w swoje ręce. Możesz spróbować przejść na mm bez laktozy na około 2 , 3 dni i zobaczyć. Swoje ściągać i mrozic

Hej, mój syn ma 6 tyg. U nas identyczne objawy, lekarze mówią kolki, trzeba przeczekac. Ale kolki caly dzień?
Płacze już nawet jak sie obudzi, jak i Twoja. Karmię kp i mm. Mam już dość :( w nocy się wije i puszcza bąki, kupki też bolesne. Jak sie rozciąga,to tak jakby kwiczy/:skrzeczy.
Masz już sprawę wyjaśnioną?

Rozwiązanie
Do góry