U mnie podobny problem.Od jakiegoś czasu tylko jedna pierś.W drugiej już nie mam mleka.Jedna przybiera bo czuję a druga nie (No i mam teraz jedną pierś większą oczywiście to ta karmiąca ) mam nadzieję że jak i w tej zaniknie pokarm to się wyrównają.JAk myślicie?
reklama
Widzę, że nie jestem sama z problemem. Z tym, że u nas córcia je z prawej. Ale to raczej nie jej, tylko moja wina, bo jej było wszystko jedno, z której je, aby leciało. Ale w pewnym momencie nie wiem dlaczego przestałam karmić na zmianę (czyli prawa, lewa, prawa, lewa) tylko zaczęłam sprawdzać, gdzie więcej pokarmu (która pierś cięższa) i karmiłam właśnie z tej. No i tak doszłysmy do etapu, że w prawej jest pokarm i córcia je a w lewej mam tyle, że mogę w ogóle nie karmić i nic się nie dzieje. Planowałam się wybrać do jakiejś położnej laktacyjnej, ale nie wiem, czy to nie za późno, bo mała ma już prawie 7 miesięcy. Acha, dodam, że różnia w wielkości jest znaczna i mam wrażenie, że jak chodzę w staniku i bluzce w ciągu dnia, to jak przeglądam się w lusterku, to różnicę widać.
I jeszcze jedno. Próbuję córkę przystawiać do lewej piersi, ale kończy się to może nie płaczem, ale nerwami, więc na głodniaka nie przystawiam. Daję się najeść trochę z prawej (ale nie do końca) i przystawiam do lewej. Może chociaż troszkę się wyrówna. Żeby tylko po zakończeniu karmienia nie było takiej różnicy.
I jeszcze jedno. Próbuję córkę przystawiać do lewej piersi, ale kończy się to może nie płaczem, ale nerwami, więc na głodniaka nie przystawiam. Daję się najeść trochę z prawej (ale nie do końca) i przystawiam do lewej. Może chociaż troszkę się wyrówna. Żeby tylko po zakończeniu karmienia nie było takiej różnicy.
ja też niestety mam jedną pierś większą-prawą, tylko właściwie nie wiem dlaczego. powinno być odwrotnie bo w szpitalu częściej przykładałam ją do lewej (łóżko było tak do ściany przystawione, że musiałam z małą leżeć na lewym boku) przez pierwszy miesiąc nie było różnicy, pokarmu miałam dużo w obu, później mimo przystawiania do obu jednakowo, w lewej zrobiło się go mniej.. no i teraz mam 2 rozmiary większą prawą od lewej. widać to w każdej bluzce, nawet luźniejszej. córka je z obu.. mam nadzieje że się wyrównają jak skończę karmić. nie wygląda to ładnie
agulek80
Fanka BB :)
Mój Syn wybrał sobie prawą pierś. Ja po wielu próbach, kramieniu spod pachy itd dałam za wygraną. Teraz prawa jest większa od lewej i to sporo ale mam nadzieję, że wszystko wróci do normy jak skończę karmić piersią...