reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

karmienie po pobycie w szpitalu

Cześć, mam problem..
Wylądowałam w szpitalu z ostrym zapaleniem trzustki, byłam tam trzy dni i niestety spędziłam je cały czas głodując. W drugiej dobie dostałam kleik i do końca pobytu byłam już tylko na kleiku i kilku sucharkach. Oprócz tego tylko piłam wodę. Moje dziecko ma skończony miesiąc i dotychczas było karmione wyłącznie moją piersią i prawidłowo przybierało na wadze. Gdy byłam w szpitalu ściagałam pokarm laktatorem, lekarz powiedział, że podawane mi leki nie zaszkodzą dziecku, ale z przyczyn organizacyjnych nie było możliwe dostarczanie go dziecku. Pierwszej nocy w szpitalu czułam jeszcze pokarm w piersiach, lecz z każdą godziną było go coraz mniej. Teraz jestem już w domu, piersi miękkie i prawie puste.. co to jest te kilka kropel dla brzuszka mojego dziecka.... Ale nie poddaje się, piję dużo wody, herbatkę Hipp na laktację, jem dużo więcej niż tylko kleik i najważniejsze - przystawiam dziecko do piersi na każde jego żądanie, ale pokarmu wciąż tyci, tyci. Co mam jeszcze zrobić? Czy pokarm wróci?

reklama
jak dla mnie robisz wszystko co trzeba, nie ma cudownych sposobów na powrót mleka. ja nigdy nie próbowałam sposobu babcinego czyli picie bawarki- herbaty z mlekiem ale moze i to by pomogło. przede wszystkim walcz o karmienie piersia jak dziecko bedzie ssało to pokarm powinien sie pojawic. powodzenia zyczę.

spokojnie to może być troche z Twojego przerażenia że mało mleka - czasem nasza podświadomość działa boisz sie że nie dasz rady utrzymać laktacji i dla tego
ale mamuśka24 dobrze mówi przystawianie dziecko powinno pomuc spokojnie przystawiaj dziecko jak najcześciej a i mleka będzie więcej ;-)
powodzenia

i myśl pozytywnie! jak będziesz myślała, że masz dużo mleka to jego na pewno nie zabraknie:-) Podświadomość może zdziałać cuda!

MewoSmieszko, bedzie wszystko dobrze :tak: Jesli tylko bardzo chcesz i dzieciątko zechce nadal ssać, pokarm będzie.Daj sobie dwa dni na "rozruch" fabryki, takie okreslenie kiedys padlo w artykule o karmieniu, bo nasz fabryczka wytworzy tyle mleka n aile jest zapotrzebowanie, bylo go mniej ale z pewnoscia to nie jest koniec laktacji. Przystawiaj maleństwo jak naczęściej i zobaczysz wszystko wróci do normy. Przeszłam podobne zdarzenie, z tymże to moja córcia była w szpitalu zaraz po pobycie na porodówce, kiedy to ja karmilam tam przez 10 dni, a potem leżała 3 tyg na patologii noworodka, i nie pozwalano jej podawac mojego mleka, złapała tam adenowirusa i karmiono ja mm bez laktozy, napłakałam się sporo, bo chociaz odciągałam pokarm, piersi były coraz bardziej miękkie, i bałam się że córcia juz nie chwyci brodawki, że poznała smoczek i koniec...już w drodze do domu, w samochodzie na parkingu mała zaczęła ssać, podawałam jeszcze jeden dzien dodatkowo mm ze szpitala...ale juz na drugi dzien wieczorem córcia odmówiła mleka z butelki i tak nasze karmienie trwało ponad 19 miesięcy, od wczoraj robimy odstawianie, i obie mmay lekkiego doła :-) Powodzenia ! :-)

Mozesz pić tez Karmi, duzo soków (bo są słodzone) a herbatke z Hipa zastapiłabym Fitomixem z apteki

Najlepiej połóż się do łozka z dzidzia na dwa dni i niech śpi na "cycku" a przede wszystkim przestan sie zadręczać ze masz mało mleka Piersi po jakims czasie nie sa juz wielkie , twarde i tryskajace a potrafią wykarmić dziecko (moje piły do konca 6 miesiąca tylko a cycusia)

Krzys ma skonczone 3 lata i do dzis mam mleko mimo ze cycka sporadycznie

Do góry