reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie piersią

:-D ja też, ale gdyby to zaświadczenie było np potrzebne od pediatry to w sumie trzeba by było od początku kłamać, bo Piotrusia pediatra przecież wie, że nie karmię piersią

reklama
Dziewczyny, ktore sie doja: tez macie taka dysproporcje miedzy jedna a druga piersia, ze z jednej doicie 90, a z drugiej 20?? Tezn sam czas dojenia, pol godziny.
U mnie zwykle jest różnica, ale ja doję tylko raz dziennie wieczorem. Wszystko zależy kiedy młody pije i z której piersi. Czasami sama nie wiem ile mi leci, bo po 2 godzinach albo lepiej wszystko mi jedno z której byle ogólna ilość się zgadzała (na zmianę wyciągam ile mogę).

Mi zaświadczenie wystawił lekarz medycyny pracy bo przed powrotem wymagane były badania lekarskie.
Co do ściągania, u mnie różnie, ja ściągam raz dziennie, wczoraj ściągnęłam 170 ml z prawej piersi, przedwczoraj z lewej 140. Ale n kilka dni temu tylko 80 ml. Zależy od dnia. Jakieś dwa tyg temu miałam kryzys laktacyjny i udało mi się ściągać po 40-60 ml z obu piersi ale homeopatia poszła w ruch i mleczarnia ruszyła :-)

ja sobie nie wyobrazam nawet przez lakarza medycyny pracy. No sorry ale przeciez nie dam nikomu macac cycków i cisnac.

reklama
Do góry