reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

karmienie piersią starszaków

wiem, że dzieci nie powinny długo ssać butelki ale jak ja mam ją karmić w nocy gdy ona śpi i płacze z głodu:no: chciałabym choć jedną noc przespać nie budząc się co 2godz na karmienie:angry: podaje jej teraz herbatkę w nocy i cały czas podaje jej mleko ale najczęściej kończy się to płaczem:(

reklama
wiem, że dzieci nie powinny długo ssać butelki ale jak ja mam ją karmić w nocy gdy ona śpi i płacze z głodu:no: chciałabym choć jedną noc przespać nie budząc się co 2godz na karmienie:angry: podaje jej teraz herbatkę w nocy i cały czas podaje jej mleko ale najczęściej kończy się to płaczem:(

roczne dziecko juz w zasadzie nie powinno się budzić w nocy na jedzenie:sorry: a czy córka zasypia przy cycku?

Moja corka ma 21 miesiecy i pije wylacznie mleko z piersi.oczywiscie je normalne posilki ale 3 razy w ciagu dnia domaga sie piersi,rano ,przed popoludniowa drzemka i przed snem.dodam ze nie zasypia przy piersi tylko sama w lozeczku.chce juz przestac ja karmic ale boje sie jej placzu i krzykow,czytalam ze mamy smaruja piersi cytryna,zaklejaja plastrami.nie wiem czego sprobowac,pomocy!

Ja mam podobne doświadczenia zakończone prawie bezbolesnym pożegnaniem z cycem.
Synek potrafił podejść do mnie i sam się obsłużyć - wyjąć pierś i się dossać na stojąco :szok:
Kupiłam mu kubek z miękką rurką i na spacerach dosysał się do rurki, sam zrezygnował z dziennego karmienia ale poranne i wieczorne zostało, nie chciał odpuścić.
Pomalowałam sutki bordową szminką i stwierdziłam, że cycusie zachorowały i że bolą, a w zamian może dostać pyszną herbatkę w swoim własnym kubeczku ze słomką. Syn przez dwa tygodnie sprawdzał, czy na pewno są chore, później zapomniał. Było bardzo niewiele płaczu nad ssaniem, więcej nad mamą, którą boli :-D

ja tez mam ten problem moj synek ma 22miesiace czasami raz je w dzien jak ma ochote na drzemke ale najgorzej jest w nocy bo budzi sie od dwoch do pieciu razy,niewem czy czekac az zacznie przesypiac cala noc czy moze w nocy mu cos odawac zamiast tej piersi tylko co?

Wodę. To było pierwsze, co kazała mi zrobić pediatra. Podobno dziecko w tym wieku może już samo spać, a budzi się bo wie, że czeka je coś dobrego ;) Więc jak dostanie wodę to już nie będzie tak dobrze i może przestać się budzić.

reklama
Do góry