reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

karmienie piersią starszaków

reklama
Cześc, ja karmiłam córkę 14 miesięcy a syna 8 miesięcy. Właśnie niedawno odstawiłam synka od piersi. Uważam że do roku można karmic o ile ma się tą możliwośc ale ta pani na tym filmiku to już gruba przesada. Ona chyba nie ma innych zajęc. Ja jestem w szoku.:szok: Chociaż słyszałam o osobach które karmią 3, 4 letnie dzieci. Kwestia własnego wyboru.

kiedys w telewizji byl program na temat karmienia piersia...i byly tam pokazane matki ktore karmily swoje dzieci ponad 4 lata...a jedna matka karmila swoja 8 letnia corke prosto z cyca... i jak wreszcie podjela probe odstawienia jej to byl krzyk i lzy tej corki. Ta dziewczynka podbiegala do niej i sama sobie wyjmowala...to juz jest chore.
Chrzesta mojego meza karmila pierwsza corke 4 lata, druga ma teraz dwa lata i dalej ja karmi (potrafi sama przyjsc i nie wazne czy kawiarnia czy dom ona sobie wyjmuje)... Ciekawe jak dlugo bedzie karmic kolejne dziecko, ktore teraz jest w drodze...

Jak dla mnie niezdrowa sytuacja.Ale ta dziewczyna ma zryta psyche.

Pierwsza corke karmilam poltora roku i uwazam,ze to jest max.
Druga nadal karmie piersia i nie zamierzam dluzej niz pierwsza.

reklama
Karmienie piersią to bardzo przyjemne uczucie ale są pewne granice. Ja karmię mojego malucha piersią lecz nie wyobrażam sobie kilkulatka przy moim ,,cycku":)

Do góry