reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie piersią na leżąco

Monag89

Fanka BB :)
Moja córeczka ma 9 miesięcy. Od urodzenia bardzo często karmie ją na leżąco. Układam dziecko na łóżku na boczku, leży na płasko, kładę się obok i karmie na leząco. Mi jest wygodnie, nie bolą mnie plecy, ale też myśle, że dziecko lubi tą pozycję, chętnie pije mleko. W nocy zawsze karmie na leżąco. Dziecko przeważnie odrazu zasypia. W dzień też dużo karmie na leżąco, czasem w pozycji klasycznej, ale jednak przeważa na leżąco. Czy takie duże niemowle mozna karmic caly czas na leżąco? Czy ta pozycja jest dobra, odpowiednia dla dziecka, w niczym mu nie przeszkadza i mogę robić tak dalej?

Ostatnia edycja:
reklama
Moja córeczka ma 9 miesięcy. Od urodzenia bardzo często karmie ją na leżąco. Układam dziecko na łóżku na boczku, leży na płasko, kładę się obok i karmie na leząco. Mi jest wygodnie, nie bolą mnie plecy, ale też myśle, że dziecko lubi tą pozycję, chętnie pije mleko. W nocy zawsze karmie na leżąco. Dziecko przeważnie odrazu zasypia. W dzień też dużo karmie na leżąco, czasem w pozycji klasycznej, ale jednak przeważa na leżąco. Czy takie duże niemowle mozna karmic caly czas na leżąco? Czy ta pozycja jest dobra, odpowiednia dla dziecka, w niczym mu nie przeszkadza i mogę robić tak dalej?
Jak lubicie to w czym problem? Oby zmieniać strony, dla mnie na leżąco było najlepiej karmić, a już do spania to tylko tak.
Z mojego doświadczenia to stopniowo jak dziecko przyzwyczaja się do spędzania większej ilości czasu w pozycji siedzącej albo na czworaka to karmienia na leżąco pomału są wypierane przez różnego typu wygibasy i warianty pozycji klasycznej lub pod górkę, ale to już w zasadzie dziecko wybiera samo jak jest na tyle duże i mobilne.
Poza wszystkim to zdrowe dziecko samo daje znać i robi tak jak dla niego jest dobrze, wystarczy że będziesz podążać za dzieckiem i napewno mu się żadna krzywda z tego powodunie stanie .

Jak lubicie to w czym problem? Oby zmieniać strony, dla mnie na leżąco było najlepiej karmić, a już do spania to tylko tak.
Z mojego doświadczenia to stopniowo jak dziecko przyzwyczaja się do spędzania większej ilości czasu w pozycji siedzącej albo na czworaka to karmienia na leżąco pomału są wypierane przez różnego typu wygibasy i warianty pozycji klasycznej lub pod górkę, ale to już w zasadzie dziecko wybiera samo jak jest na tyle duże i mobilne.
Poza wszystkim to zdrowe dziecko samo daje znać i robi tak jak dla niego jest dobrze, wystarczy że będziesz podążać za dzieckiem i napewno mu się żadna krzywda z tego powodunie stanie .
Dziękuję za odpowiedź. Jak karmiłam klasycznie to córka często się wyginała i krócej piła. A jak na leżąco to zawsze spokojnie pije.
Ja się tylko martwię tym czy jak tak leży całkiem płasko na boku i pije to czy nie szkodzi to jakoś na układ pokarmowy... bo klasycznie to dziecko jest tak pod skosem, głowa wyżej.

Tez tak karmiłam całe lato, że względu na upały. Problem jest taki, że corka się przyzwyczaiła i nie akceptuje żadnej innej pozycji do karmienia. Woli nie jesc niż jesc inaczej niż na lezcaco [emoji52]

Tez tak karmiłam całe lato, że względu na upały. Problem jest taki, że corka się przyzwyczaiła i nie akceptuje żadnej innej pozycji do karmienia. Woli nie jesc niż jesc inaczej niż na lezcaco [emoji52]
No właśnie moja córeczka też się przyzwyczaiła. I tylko tak pije spokojnie i dużo. A jak inna pozycja to trochę wypije i już się kręci i koniec. Na leżąco jak pije to też usypia.

reklama
Do góry