reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

karmienie piersią i nie tylko

Ja polecam przedszkole:p. Generalnie konkurencja do miski powoduje, że dziecko zje wszystko:). Przynajmniej moje:). Karolek je niewiele, ale wszystko:-). Noo, prawie wszystko.

reklama
tysia a u nas jak młoda nie chce to nie zje nawet jak jej talerz zabiorę, dziś na obiad zjadła ziemniaka i kawałki pomidora.
no i zauważyłam że naleśników nie lubi, czy to z serem czy dzemem czy z mięsem nie zje i koniec
A makaron zje albo z rosołem albo z zupą pomidorową, ogólnie makaron lubi.
Ae ile można gotowac makaron;P

estragon, no ja właśnie tak liczę na przedszkole..., ze jednak Jasiek zobaczy te wszystkie jedzące dzieci i też zacznie jeść. Choć może to nie przejść, bo jak w wakacje widział się z innym maluchami przy stole to też marudził...

Mój to samo - mięso może nie istnieć, chleba też nie lubi. W zasadzie mógłby jeść same zupy - najlepiej te kwaśne - pomidorówka, ogórkowa, no i pierogi ruskie na każdy posiłek dnia - ze śmietaną, śniadanie to ewentualnie płatki kukurydziane z mlekiem.
Też myślałam, że przedszkole go "wyleczy", ale ostatnio zaczęłam mieć wątpliwości, bo zaraz po przyjściu do domu, jak jadłam pierogi, to się podłączał i zjadał normalną porcję - jakby nie jadł obiadu 15 min wcześniej ( odbieram go zaraz po obiedzie), a on ma już tak, że jak nie jest głodny, albo nie chce jeśc, to nic nie zje, choćby nie wiem co mu dawali - zrobi odruch wymiotny swoim zwyczajem i już wtedy nic mu nie daję, bo wiem, że "odda" zaraz. :baffled: Także nie jestem już pewna, co do zjadanych przez niego posiłków w przedszkolu, pewnie podziabie, więcej się nagada, nafilozofuje ( ja go znam!)i jak go zapytają czy dalej je, to od razu odpowie "NIE" i zabierają - w domu też tak jest.

u nas w przedszkolu jak coś młoda nie lubi to nie zje, i tak panie mówią jak jest rosół pomidorowa, warzywna to zje, ale sosów nie lubi, kasz, ryżu (wyjątek zupa pomidorowa), i mimo że inne dzieci jedzą ona nie zje.

no tak sosów Karol też nie lubi-ani tych mięsnych ani tych na słodko, dlatego powiedziałam w przedszkolu, żeby dostawał bez, i wtedy faktycznie zjada. Mój lubi mięso, a nawet szpinak, z czego jestem ogromnie dumna:-). Uwielbia zupę szpinakową i pierogi z fetą i szpiankiem. O, a z mięs nie lubi wątróbki i parówek. No i dżemów nie cierpi:/.

To ja się pochalę, że u nas sukces. Dorian nie piję z butelki.
Tak tak, do niedawana pił kaszkę do spania często bywało ze 3x po 330ml:szok: teraz piję szklankę mleka przed snem.

U nas ryb się nie je ale ostanio u znajomych zjadł całą makrele z piekarnika. i tu moje pytanie. gdzie kupujecie ryby ???:zawstydzona/y:

po za tym je chyba wszystko, uwielbia ostre dania, surówki, papryke, ogórkową.
Ostatnio moja kumpela przychodzi i mówi do mnie "te bo dorian ogląda bajkę i je Ci musztardę jak jogurt" cóż nie będę się z nim bić przecież :-D
nawet surowa cebula i czosnek :szok:
a szpinak to z makaronem, ulubione moje danie bo 1. 15min pracy 2. dorian na bank zje :)

reklama
Do góry