reklama
joan-na
Fanka BB :)
Maajka, pasty z fluorem dla niemowląt teoretycznie można używać...przynajmniej wg producentów. Ale trzeba bardzo uważać, bo dzieciaczki jeszcze nie wypluwaja i całą porcje pasty połkną. Już kiedyś Wam pisałam, że flur bardzo łatwo przedawkować. Jeżeli ktoś koniecznie chce używać pasty z fluorem to radziłabym tylko raz dziennie (pozostałe mycie zabków w ciagu dnia przegotowaną wodą) i bardzo małą iloscia, najlepiej na gaziku...ze szczoteczki łatwo spada i się rozpryskuje, pasta nie znajdzie się na zabkach, ale od razu w buźce. W gazik "wsmarować" odrobinę pasty i dopiero tak czyścić. Ale tak jak pisałam wcześniej, bezpieczniejsza jest pasta bez fluoru.
Wracając do tematu wód: Jest taka woda mineralna z Gerbera dla niemowląt i nie trzeba jej gotowaćWoda dla niemowląt marki Gerber
mata-kow
mama do kwadratu :)
Kiedyś chyba na 2 był pediatra zaproszony i mówił, że niskozmineralizowanej ne trzeba gotować, chyba, że ktoś bardzo chce ;-)
mata-kow
mama do kwadratu :)
Nie wiem czy to alergia, ale my miałysmy takie różowe szkliste policzki i okazało się, że to od wiatru
magdalenkakol
Fan(ka)
Bbakania moze byc to alergia i moze sieobjawic tak pozno Raczej nie wskazywaloby to na gluten tylko mleko , jakies owoce. Jezeli malanie ma zadnych innych objawowo czyli luzniejszych kupek boli brzuszka mozesz poczekac do tej wizyty. Smaruj jej policzki kremem typu emolim balneum i obserwuj.
reklama
Podziel się: