reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie piersią, brak okresu a starania

Sisiula

Początkująca w BB
Cześć dziewczyny.

Mam 19 miesięczne dziecko, które nadal karmię. Syn jest cycoholikiem, je w dzień i w nocy (śpi z nami). Bardzo chciałabym zajść w drugą ciążę, ale tracę nadzieję bo: Okresu nadal brak.
29.10 byłam u ginekologa i stwierdził, że bez odstawienia owulacja u mnie nie wróci, a moja macica na usg była na maksa obkurczona.
18-19.12 zauważyłam u siebie dużo śluzu płodnego, lekko kłuło mnie w podbrzuszu.
25.12 czyli 6 dni później pojawił się u mnie wodnisty różowy śluz i pojedyncze niteczki krwi. Trwało to sobie z pół dnia.
Czy to możliwe, że miałam pierwsza owulację i plamienie implantacyjne?
Czy któraś z Was tak miała ? Już zaczynam świrować i się nakręcać.

reklama
Wszystko jest możliwe, od października minęło trochę czasu, ale ja bym obstawiała po prostu owulację lub nawet dopiero przygotowania do niej. O plamieniu implantacyjnym bym nie myślała na razie, ewentualnie czekałabym na okres i jak nie pojawi się w ciągu powiedzmy 2 tygodni to przeszłabym się do lekarza zorientować się jak sytuacja wygląda.

Ja tam slyszlaam ,że karmiac piersią normalnie zachodzi sie w ciaze ,mimo że okresu brak , więc probuj ,bo mysle ze szanse są

Cześć dziewczyny.

Mam 19 miesięczne dziecko, które nadal karmię. Syn jest cycoholikiem, je w dzień i w nocy (śpi z nami). Bardzo chciałabym zajść w drugą ciążę, ale tracę nadzieję bo: Okresu nadal brak.
29.10 byłam u ginekologa i stwierdził, że bez odstawienia owulacja u mnie nie wróci, a moja macica na usg była na maksa obkurczona.
18-19.12 zauważyłam u siebie dużo śluzu płodnego, lekko kłuło mnie w podbrzuszu.
25.12 czyli 6 dni później pojawił się u mnie wodnisty różowy śluz i pojedyncze niteczki krwi. Trwało to sobie z pół dnia.
Czy to możliwe, że miałam pierwsza owulację i plamienie implantacyjne?
Czy któraś z Was tak miała ? Już zaczynam świrować i się nakręcać.
To mogło być plamienie implantacyjne w teorii, ale w praktyce to może być wszystko. :) Być może Twoja macica się przygotowuje dopiero do owulacji albo hormony Ci się normują i stąd plamienie... Może nadżerka, infekcja, cokolwiek. Poczekaj jeszcze tydzień i zrób test ciążowy, jeśli jesteś niespokojna i myślisz, że to jednak może być ciąża. Jeśli wynik będzie negatywny, to raczej ciążę możesz wykluczyć (bo jeśli 25 doszło do zagnieżdżenia, to za tydzień będziesz miała już naprawdę dużą betę i na każdym teście Ci wyjdzie). :)

Dzięki za odpowiedzi. Pierwszy raz miałam coś takiego i wujek Google od razu podpowiedział plamienie implantacyjne 😁 Nakręciłam się, bo wcześniej miałam ten śluz płodny i ogólnie „działo się” w podbrzuszu, długo już tak nie miałam. Nie wiem czy wytrzymam tydzień z testem (czeka już kupiony)

Dziewczyny, oczywiście nie wytrzymałam. Czy ja sobie wkręcam czy tez coś widzicie ?
8E533367-1D86-4815-BFAC-81FA3B363CE7.jpeg

Haha rozebrany, bo myślałam, że mam zwidy i chciałam go obejrzeć z każdej strony. Ale już sobie złożyłam w razie w.

reklama
Do góry