reklama
Polecam wątek w niemowlakach "Miesiączka po porodzie" https://www.babyboom.pl/forum2/index.php/topic,2965.0.html
i nie masz sie czym martwic
pozdrawiam
mari
i nie masz sie czym martwic
pozdrawiam
mari
nikita33
Fan(ka)
Ja dostałam pierwszej miesiączki po dziesięciu miesiącach. Mały jadł tylko pierś do szóstego miesiąca. Nie ma chyba nic niepokojącego w tym, że jeszcze nie miesiączkujesz. To sprawa indywidualna, nie u wszystkich wraca to w tym samym czasie. Jak zaczniesz powoli dokarmiać dzidziusia czymś innym, to możesz się spodziewać, że jeszcze trochę i miesiączka się pojawi. Narazie nie masz się czym martwić (raczej się ciesz tym, że jeszcze jej nie ma)
pozdrawiam
nikita-
pozdrawiam
nikita-
Hej dziewczyny karmiące piersią! Ile czasu minęło wam od porodu, zanim znowu wróciła wam miesiączka? Mój mały ma 7 miesięcy i nadal skutecznie blokuje mi okresy. Jak to wygląda u was? Moja gin mówiła, że średnio koło pół roku po porodzie wraca, ale niektóre kobiety nie mają przez rok, a nawet dwa lata.
EWCIK100
Fanka BB :)
Ja, pomimo karmienia wyłącznie piersią, bez dopajania i żadnego dokarmiania dostalam miesiączkę po 3 miesiącach. Na dodatek trwała 8 dni i była bardzo obfita. Wystraszylam sie nawet i dzwoniłam do mojego lekarza zapytać czy to normalne. Powiedzial, że tak może byc przy bezowulacyjnych cyklach. Teraz, po 4 miesiącach wszystko się unormowalo i jest tak, jak przed ciążą.
Miesiączka wraca wcześniej u kobiet, które mają po ciąży większe zapasy tkanki tłuszczowej, bo one mają wyższy poziom estrogenów. U kobiet szczuplych unormowanie cyklu trwa dłużej.
Miesiączka wraca wcześniej u kobiet, które mają po ciąży większe zapasy tkanki tłuszczowej, bo one mają wyższy poziom estrogenów. U kobiet szczuplych unormowanie cyklu trwa dłużej.
reklama
Nikos
Mama Kuby i Leny
Cześć.
Ja dostałam okres po 4 miesiącach od urodzenia.
Szczerze mówiąc myślałam, że pociągnę dłużej ale cóż.
Pozdrawiam.
Ja dostałam okres po 4 miesiącach od urodzenia.
Szczerze mówiąc myślałam, że pociągnę dłużej ale cóż.
Pozdrawiam.