reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie naszych bąbelków

Waga elektroniczna. Najpierw ja waże się z nią, potem ja sama. A może ostatnio coś źle odjęłam :confused:. Ale to i tak byłoby niedobrze, bo oznaczałoby, że nie przybrała wcale. Kurczę, na piątek - 30-go mamy zaplanowane szczepienie. Mam nadzieję, że Karolce przejdzie katar do piątku i będziemy mogły iść i dowiedzieć się, co może być nie tak.

reklama
Monika
to trzymam kciuki.

Na pewno wszystko ok. Takie ważenie na wadze dla dorosłych to spokojnie można potraktować luzacko. Myślałam że to waga dla noworodków. Wtedy to mogłaby być schiza.

Ja sie kiedys dowiadywalam ile minimum Zosia powinna przybrac tygodniowo bez moich siwych wlosow to babka mi powiedziala: ma nie stac z waga i nie spadac - i tyle wystarczy.
I do tej pory sie tego trzymam.

Dzięki za wasze schematy :tak:

Dorotka, chyba sobie ściągnę od ciebie schemat karmienia, bo masz regularnie zaplanowane mleczko, a o tym nie pomyślałam. ;-)

Dziewczyny, które dajecie kaszkę na wieczór, jak to robicie po kąpieli czy przed?

Blanes ja daję po kąpieli... Tak mi się wydaje lepiej...Synek szaleje w wodzie i nie martwię się, ze za mocni brzuszek napina... A po kąpieli kaszka i od razu do łóżeczka.

Monika, Madzia zniosła to nadspodziewanie dobrze. Wygląda na to, że spokojnie obywa się bez mamusi, bo jak wracam i prawie rzucam się na Nią, to przyjmuje to z królewskim uśmiechem i łaskawie, ale bez szaleństwa. Bywa i tak, że jest akurat u Babci na kolankach i jak chcę ją wziąć to śmieje mi się w noc i wtula Babci pod pachę. :-(

A dziewczynki podajecie przy zupce czy innym jedzonku cos do picia? Bo ja sie zastanawiam czy Zosia nie bedzie spragniona jak mnie nie bedzie a dostanie zupke.

reklama
Efilo ja mam zawsze w zapasie piciu w buteleczce. I nie zawsze ale czasami małemu chce się pić... Wtedy przestaje jeść i ciumka dziubkiem jak się napije dalej je.

Do góry