reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie i przepisy maluszków

Zupa z cukinii

Składniki:
- 5 marchewek
- ziemniak
- kilka plasterków cukinii
- kasza jaglana
- kawałeczek piersi z indyka
- natka selera
- natka pietruszki
- por

Sposób przygotowania:
Ugotować na maśle 5 marchewek, 1 ziemniaka i pod koniec gotowania dodać kilka plasterków cukinii. Na koniec kasze jaglana i na malym ogniu gotować aż napęcznieje. W innym garnku gotować pierś z indyka razem z natką selera i pietruszki oraz porem. Po zmieleniu warzyw możemy zrobić dwie zupki- mięsną i bezmięsną. Cukinia nadaje potrawom słodkawego smaku.

to 5 marchewek to jakoś sporo mi się wydaję, ale to nie mój przepis, znalazłam go w necie
a tak konkretnie to tu http://przepisydladzieci.webpark.pl/index.htm

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
a Franio ciumkał dziś sobie przylepkę z chleba i był mocno zdziwiony jak okruszki lądowały na jego języku ale chyba był zadowolony choć po kilku minutach wyrzucił chlebek z rączki i nie domagał się by mu ponownie dać

Dziewczyny dawalyscie moze juz brukselke? Mozna? Gdzies czytalam, ze tak.
wg książki "Zdrowy Start" można podać po 9 miesiącu, ale mi się też wydaję, że gdzieś indziej czytałam, że już by można

edit: Franio dostał dziś swojego pierwszgo biszkopta, zjadł pół ubrudziwszy wszystko co się da, resztę wyrzucił a gdy chciałam mu ją dać zdecydowanie odpychał moją rękę, chyba szału nie było zatem

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Do góry