reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie - czyli nasze potyczki z cycuchami u butelkami:)

reklama
No i ryk :-( :-:)-(

Justyś daj znać czy chciałabyś laktator, moja znajoma mi proponowała za jakieś grosze (ręczny) ale ja już miałam TT i podziękowałam, jak coś mogę się jej zapytać czy aktualne.

Co Twoje mleczko to Twoje.

Kasia_ZG my też mamy tego smoczka i Młody go nie chciał. Później dostaliśmy od znajomych Nuk Classic i tego duzo chętniej ssie.

Kasia, skoro i tak spedzasz z nią te 2 czy 3 godz. non stop, to poswiec sie i nos ją, ale nie ustepuj, niemozliwe, aby non stop ryczała - w koncu musi spasowac. Niech sie czuje kochana i dopieszczona, ale jednak bez cyca w buzi, co najwyzej ze smoczkiem - moze kup kilka różnych na wszelki wypadek. W końcu odpuści. Oczywiście ideałem byłoby, abys to nie Ty ja uspokajała, a maz, na pewno potrwa to krócej, choć oczywiście trzeba się nastawić, ze nie od razu.

Kasia u nas było podobnie mały nie chciał smoka, wzbraniał się.. ale ileż można pocieszać i uspokajać cycem, kiedy noszenie nie pomaga wyjmuje smoczek i teraz chętnie ssie, jak się już "pocieszy" wypluwa i śpi dalej.. teraz przy tych kolkach mega pomaga w przetrzymaniu snu małego dłużej ;)
mamy z Aventu

Kasia a moze kup chustę- Ty będziesz miec trochę wytchnienia bo wolne rece a dzidzia moze szczęsliwa bo przy mamie
ja zakupilam i muszę nauczyć się wiązac

powalczyliśmy z cyckiem, nic to nie dało...ale się zaparłam i odciągnęłam ręcznie i maluch pije:-)
Szukamy laktatora i będzie lepiej;-)

reklama
Dziewczyny jesteście niezastąpione, dziękuję za rady.

Zrobiłam tak:
podałam małej 40 ml wody z cukrem (przestała płakać) następnie porozmawiam z nią ;-)
wsadziłam do bujaczka, włączyłam melodyjki przykryłam i mała sobie leżała.
Przyszedł tata, dał smoka i UWAGA!!! - zassała smoka tak że zasnęła w tym bujaczku.

Czyli co tata będzie tym od smoka ;-)

Justyś zadzwoń do tej mojej znajomej dogadacie się ;-), jak masz mleczko w piersiach to odciągaj i karm Szymka Twoim mleczkiem. Szkoda nie wykorzystać pokarmu ;-)

Do góry