reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

karmienie czyli barakudy i mimozy

wlasnie z tego powodu miedzy innymi wylądowałam z mała w szpitalu. Takie cos sie dzieje na skutek zarzucenia pokarmu i mimo tego,że dziecko odbije to i tak takie cos moze sie zdarzyc.. mleko tak samo mojej małej tryskało noskiem. Mozesz nosic mała i czekac az sie jej odbije naweet pare razy ale i tak to wiele nie zdziała bo pokarm moze sie cofnąć... U mnie jest juz takich sytuacji coraz mniej od kad mała spi z głową wyzej i wtedy pokarm nie cofnie sie , tylko spływa z powrotem...

reklama
Dziewczyny, bo nie wiem już sama... Krzyś troszkę zaczął rozregulowywać sobie jedzonko... Daję mu 90 ml - opróżnia do końca, zasypia, po czym budzi się np. za pół godziny i jest mega histeria o 15 ml:eek: dopije kilka łyczków i zasypia... Nie wiem, czy to jest normalne? Poza tym przez te jego częste niespanie już sama nie wiem kiedy go karmić :eek: po prostu zgłupiałam... Dzisiaj w dzień śpi niewiele, ma więcej godzin czuwania... może zmęczę go spacerem i wieczorem zaśnie normalnie? Na kolki kupiłam mu Espumisan, dzisiaj będziemy testować (Infacolu nie mieli niestety).

o pieszczoszka dzieki za rade pod materacyk włozyłam juz ksiazki a w dzien kłade ja na kocyku na płasko teraz to zmienie moze to cos da anik moja tez niraz o njawet kilka łyczków robi taka histerie ze szok

elvie na tym mleczku nasza dużo lepiej mniej ulewa i brzuszek nie boli nie napina się i nie ma problemów z kupą. Może to też zasługa bo od wczoraj używamy probiotyków dla niemowląt biogaia i 2 razy dziennie infacol ale jest duża poprawa naprawde

Dzięki za info, kingutek! Super, że Wam pomogło.

Ja zaczęłam młodemu podawać herbatkę hipp pół godziny po jedzeniu i problem kup zniknął, dziecko mi wróciło do normy;-)

Jak radzicie sobie z czkawką?
U nas pojawia się zawsze po jedzeniu... I mam pytanie o mm - Nan Pro 1 podaje się dziecku do którego m-ca życia? 6? Bo z tego co widzę po moim dziecku to jemu 120 ml już podaję, a czasami widzę że i tego mało zaczyna być....

nan pro 1 podaje sie po 6 miesięcu i lepiej nie wprowadzac wczesniej poniewaz jest bardziej tłuste i moze byc zle tolerowane.
my na brzuszek stosujemy kropelki bobotic, nam super pomagają a do tego po kąpieli i karmieniu gdy kłade Kazka spać przytulam do jego brzuszka misia z termoforem.

witam
mam pytanie bo moja mała ma jesc co 3 godziny i to liczyc od zaczniecia kazdego karmienie bo chodzi o to ze ona np, zjadla o 9 pozniej trwa zanim zasnie ok 1,5 h czyli zasnela o 10 30 ,spi z 3 godziny czyli wstanie o 13 30 czyli przerwa w karmieniu jest 4 czasem wiecej , budzic ja juz po tej godzinie spania zeby przerwy w karmieniu byly te 3 godzinne????

reklama
Patina, ja nie budze mojego malego chociaz lakarka stwierdzila ze za malo przybiera na wadze i ze powinien jesc co 3 godziny... ja mysle ze gdyby byl glodny to by sie obudzil. bo tak przewaznie jest - jak jest glodny to sie budzi i zaraz szuka cyca. wydaje mi sie ze skoro tak dobrze i dlugo spi to sie najada dlatego mysle ze nie ma sensu go budzic. takie jest moje zdanie...

Do góry