U nas dzisiaj rano znowu akcja z ulewaniem. na szczęście wpadła od rana położna z wizytą więc od razu zapytałam o to. Stwierdziła, że Mała się przejada co jest typowe przy nawale pokarmu (leci ze mnie jak z kranu) i że mam obserwować, ale raczej problem sam zniknie. Mam pilnować, żeby dobrze odbiła i układać na boku. Najważniejsze jej zdaniem, że Mała przybiera na wadze, robi kupki i siusia. Trochę mnie to uspokoiło bo zaczynałam panikować.
reklama
anik.
Mama Krzysia :)
Katasza mój też zaczął ulewać. Pomimo, że daję mu 90 ml mm, przestałam dawać 120 (zresztą on sam je teraz ciut mniej). Nieraz, pomimo, że odbije to i tak uleje jak wkładam go do łóżeczka... Chyba będę musiała podłożyć coś pod jego górną część, żeby nie leżał na płasko... I też układam go na boczku.Staram się mu nie dawać więcej - tyle ile chce, a i tak czasem uleje...
Stokrotka812
Fanka BB :)
Mój też zaczął wczoraj ulewać :-(Też się zmartwiłam, i zaczęłam po jedzeniu robić tak żeby mu sie odbiło, bo wcześniej tego nie praktykowałam...
pieszczoszka1988
Jestem mamusią
dziewczyny podłóżcie w łóżeczku cos pod materac zeby dziecko miało wyżej głowę-pomaga !
Wiadomo czasem zdarza sie ,ze dziecko mi uleje ale to normalne. Mimo tego ,ze moja nie raz odbije i bega jak stary chłop hehe to czasem konczy sie ulewaniem. Ale w łóżeczku juz nie ulewa od kad ma wyżej glowke
Wiadomo czasem zdarza sie ,ze dziecko mi uleje ale to normalne. Mimo tego ,ze moja nie raz odbije i bega jak stary chłop hehe to czasem konczy sie ulewaniem. Ale w łóżeczku juz nie ulewa od kad ma wyżej glowke
natalka1704
moj ma tez podniesiony materac ale u nas to nie działa niestety ,ulewa non stop . mi polozna pow ze jak przybiera to mam sie nie martwic bo co drugie dziecko tak ma, w koncu minie. moj ma raczej z przejedzenie tak bo je lapczywie i w takich ilosciach ze mu sie tam nie miesci juz a smoczkiem nie da rady sie go oszukac ,nie naje sie to ryk albo jest bardzo niespokojny.
Martusia22267
mój też niestety zaczął od kilku dni mi ulewać czasem dość sporo i nawet po wcześniejszym odbiciu też potrafi ulać:-( ja kupiłam mu tą poduszkę klin żeby główkę miał wyżej no i zawsze kładę na boczku ale i tak mam stresa zwłaszcza w nocy.. dzisiaj była u nas położna i też kazała się nie martwić bo mały ładnie przybiera na wadze, martwić się można zacząć jeśli waga zacznie mu spadać. Po dzisiejszym ważeniu 4140g:-)
Martusia22267
karolki u nas taka waga bo mały na początku po powrocie do domu przesypiał mi karmienie i zjechał na wadze na początku. Urodził się miał 3970g przy wypisie było 3780g, pierwsza wizyta położnej 3830g na drugiej okazało że spadł do 3650g, potem zaczął normalnie jeść i zaczął w końcu przybierać.
reklama
Stokrotka812
Dziewczyny do Was położne z wagami przychodzą?
Podziel się: