reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie butelką po odstawieniu od piersi?????

julcia_89

Szczęśliwa mama Mikołajka
Dziewczyny mam mały problem od 4 dni karmie malego butelką (Mikołaj ma 5 i pół miesiąca) Na początku nie chciał butelki ale musialam go odstawic bo wracalam na uczelnie, po płaczu i wrzasku załapał chociaż nadal krzywi się, ale chodzi mi o ilosc pokarmu jaka wypija moj synek:
ok 7 rano- 50 ml. (raz wypił 120 :szok:)
10.30- 50-70ml
12.30- obiadek
14.30- 60-70ml
17.00- deserek
19.30. ok. 60ml
ok 22. - 120ml
no i w nocy troszkę wypije

Wydaje mi się że powinien wypijac tak jak jest na opakowaniu mleka Bebilon 2 czyli 150ml ale on tyle nie pije martwie sie ze schudnie i to bedzie moja wina. Może to kwestia tego ze to pierwsze dni po przejsciu na butelkę???? Moze mialyscie podobną sytuacje??

reklama
Mamy jeszcze większy problem bo Kacper nie chce słyszeć o butelce, poprostu nie odpowiada mu smak mleka bo gryzaka ssie normalnie , Ania na czas karmienia wyszla z pokoju,horror, plakalem razem z synkiem,pomocy,probowalismy juz bebiko omneo 2 i bebiko 2, nic to nie daje,a moze doslodzic mleko - prosimz o pomoc,lekarki wielkie madrale ,wzsylismz z gabinetu zniesmaczeni i glupsi niz zazwyczaj, nic a nic nie pomogly,POMOCY

Mamy jeszcze większy problem bo Kacper nie chce słyszeć o butelce, poprostu nie odpowiada mu smak mleka bo gryzaka ssie normalnie , Ania na czas karmienia wyszla z pokoju,horror, plakalem razem z synkiem,pomocy,probowalismy juz bebiko omneo 2 i bebiko 2, nic to nie daje,a moze doslodzic mleko - prosimz o pomoc,lekarki wielkie madrale ,wzsylismz z gabinetu zniesmaczeni i glupsi niz zazwyczaj, nic a nic nie pomogly,POMOCY
Sukces!! Mikołaj pije wiecej ale nadal tak jak pierś. Może spróbujcie Bebilon, moze do smaku dodac kaszke, no i cierpliwość moj synek jak zglodnial to wypil 170ml. Spróbujcie strzykawka podac malemu mleko.

Pozdrawiam

Jeśli żona ma jeszcze pokarm spróbujcie podawać mleko modyfikowane "pół na pół" z mlekiem mamusi. Można tak mieszać mleczko, wiem to od położnej. Może jeśli synek poczuje smak mleka mamy to chętniej wypije taką mieszankę. Potem stopniowo możecie zmniejszać ilość mleka naturalnego w tej mieszance. życzę powodzenia:)

Do góry