Od pewnego czasu karmie swoją córcie obiadkami przygotowanymi własnoręcznie w karcie dań znajduja sie zupki: pomidorowa, botwinka, kalariorowa, brokula i ziemniaczek ze szpinakiem oraz kupna rybka w słoiczku i na tym niestety mój repertuar sie kończy. Czy mamy maja jakies szybkie i w miare latwe przepisy na karmienie 8mc bobasa? dodam ze mistrzem garnka nie jestem
reklama
Ja polecam metodę BLW, polega ona na tym, że gotujesz dziecku całe warzywa, lub podajesz całe owoce, kromkę chleba itd, i ono sobie samo powoli je Co do przepisów, szczerze nie pamiętam już dokładnie, ale w internecie są tabele co mniej więcej w tym wieku bobas może jeść. I po prostu komponować z tego różne fajne posiłki
flower188
Fanka BB :)
justi - jak chcesz wyślij mi na prv meila to przesle Ci przepisy jakie kiedys ktos mi udostepnil - jest tego 126 stron (zupki, obiadki, desery itd.)
W
wesolutka85
Gość
może krupniczek (na kawałeczku mięska gotujesz wywar, potem dodajesz starte na tarce marchewke, pietruszke i seler jesli dziekco nie jest uczulone). Jak warzywa beda miekkie wrzucasz kaszy jeczmiennej i ziemniaka startego na tarce lub pokrojonego w drobna kostke
mozna sprobowac rosolek z makaronem
jesli poradzi sobie z kawalkami mieska to gulasz z ziemniaczkami
mozna sprobowac rosolek z makaronem
jesli poradzi sobie z kawalkami mieska to gulasz z ziemniaczkami
bojąca
Fanka BB :)
możesz również dawać zupkę marchewka, ziemniak, cukinia, kiedy indziej zamiast cukinia może to być szpinak, albo trochę zielonego groszku z puszki lub kaszę jęczmienną, albo ryż z ze startym jabłuszkiem czy innym owocem, jak skończy 9 miesięcy możesz gotować ogórkową oczywiście każdą nowy składnik wprowadzaj co kilka dni
Podziel się: