reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kąpiel = tortury

ja Kubę kąpię od początku w cieplejszej wodzie tak 38-38,5 Niższa temperatura powoduje protesty A w wannie pływa z tatą:laugh2: Zaczeliśmy jak skończył 1,5 miesiąca Naprawdę polecam to wspaniała zabawa :tak:

reklama
A co zrobić gdy dziecko zaczyna sie zanosic płaczem po kapieli?W wodzie moja Hania jest nawet zadowolona jak zaczyna marudzic na chwilę daje jej smoczek,ale po wyjeciu zaczyna się wycie a ma juz 7 tyg. i zaczęło sie to dopiero z tydzień temu.Stosuję juz suszarkę żeby ogrzała pokój ale mało daję.Ma ktos jakis sposób?:-(

Ja biore w takim wypadku mała na ręce otuloną w ręczniku uspokaja się wtedy.albo nakręcam jej domek
29pya2e.jpg

Jak te misie kręcą się do okoła i leci ładna melodyjka to odrazu się uspokaja. To jest jej ulubiona zabawka. Ma ją od 2 tygodnia życia:-)

moja mloda też strasznie płakała w trakcie kąpieli, a z wyczytaliśmy, żeby nie wsadzać jej na golasa, ale zostawić koszulkę lub body i od razu się uspokoiła. a drugi sposób to wziąć malucha ze sobą do wanny, przytulony niczego się nie boi, a potem powoli będzie go można samego kąpać :)

A co zrobić gdy dziecko zaczyna sie zanosic płaczem po kapieli?W wodzie moja Hania jest nawet zadowolona jak zaczyna marudzic na chwilę daje jej smoczek,ale po wyjeciu zaczyna się wycie a ma juz 7 tyg. i zaczęło sie to dopiero z tydzień temu.Stosuję juz suszarkę żeby ogrzała pokój ale mało daję.Ma ktos jakis sposób?:-(

Może jej zimno Może warto mieć ciepły ręcznik przeprasować albo zawinąć termofor

Ja też miałam taki problem. I znalazłam sposób na moją Julkę.

Wzięłam ją ze sobą do kąpieli do dużej, wanny, mówiłam do niej, zanurzałam pomalutku i siedząc w wodzie razem ze mną przełamała swój strach :tak:

Moj synek od poczatku uwielbial sie pluskac i zostalo mu juz tak... jednak byl taki moment ze zaczynal plakac w wanience...wtedy pomysl z piluszka tetrowa zadzialal...maczlam pieluszke w wodzie i kladlam mu na brzusio....i poprzyklejalam naklejki na wanienke jakies autka kaczuchy lubil na nie patrzec...:-)

reklama
Sama kapiel nie jest zła,nawet się mojej Hani podoba,ale zaraz po jest wycie.Suszarka i karuzela nie działa,muszę ja szybko zawinąć w kocyk i nosić,to momaga.Ale mąż się zniechęca bo mysli że to przez niego.Co robić

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry