reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kamienie na woreczku zolciowym w ciazy

reklama
Witam;-)

Ja dostalam strasznego ataku w 35 tyg. ciazy przedtem cos tam mnie pobolywalo ale zawsze po jakims czasie mijalo.w czasie tego ataku bolalo tak strasznie ze wymiotowalam z bulu i i stracilam przytomnosc,maz wezwal pogotowiie i okazalo sie ze mam zatkane jelito przez jeden kamien i duzo innych w woreczku,ze wzgledu na ciaze zostaly one rozbite i wyplukane,no i mialam miec zabieg wyciecia woreczka 3 m. po porodzie,w szpitalu spedzilam tydz,ale z corcia wszystko bylo dobrze

Po mieciacu jak urodzilam Gabrysie atak sie powtorzyl,jeszcze bardziej bolalo,no i znow tydz w szpitalu i usuniecie kamieni.

Woreczek wycieli mi po 2 miesiacach,bylam wtedy w szpitalu tylko pare h, i dzisiaj czyje sie swietnie jem prawie wszystko i nic mnie nie boli.

Chcialam dodac ze bolalo mnie juz w pierwszej ciazy tak ze przez ostatnie ty. prawie chodzic nie moglam ale nikt mi wtedy badan nie robil,potrzebne byly dopiero ataki zeby cos z tym zrobili.....

witajcie mi sie pojawily kamienie a raczej objawy pod koniec 1 ciazy 1raz mnie bolało.... i cisza....po porodzie bóle mialam okropne dla mnie gorzej niz porod... no i lekarz stwierdzil złogi czyli malutenki piasek w worczku zolciowym....zalecil operacje no ale jak tu isc do szpitala na kilka dni jak malenka dzidzia w domu. No i trzymalam diete ale po jakims czasie nic to nie dawalo. Gdy skonczylam karmic piersia jak maly mial 5 miesiecy, zrobilam sobie kuracje z oliwy z oliwek...polecana przed dr.Tombaka. Po tym kamienie zniknely na jakis czas bylo to chyba 3 miesiace ijadlam wszystko normalne. PO tych 3 miesiacach zrobilam nastepna kurcje dokladnie 1 czerwca 2009 roku i ani sladu kamieni az do teraz. Czyli jak narazie 9miesiecy. Teraz w ciazy cisza, woreczek sie nie odzywa. No ale jak skoncze karmic druga dzidzie to zrobie sobie kuracje jeszcze raz. I tak co rok zalecane jest takie oczyszczanie organizmu. Polecam :)

To napisz nam tą kurację z oliwy z oliwek, jak to się stosuje????:tak:
Ja mam kamień na woreczku, dowiedziałam się miesiąc przed zajściem w ciążę, co prawda na razie mnie nie boli, bo 12 tydz., ale boję się, że zacznie jak brzuch urośnie i będzie ucisk brrrr:szok::no:!!!!!

Dziekuje za wszystkie odpowiedzi.
Czarnuszka zdradzisz ten eliksir, chyba musze sprobowac go.
Pozdrawiam ...

Tam u Tombaka jest troszke inaczej i duzo zachodu. A ja robie tak
Dzien przed kuracją jem lekki rzeczy w dzien kuracji najlepiej zeby to byla sobota do 12 tylko pic mozna i potrawy takie lejące typu zupa jogurt. Przygotowac pół litra oliwy z oliwek i z 6 cytryn. Cytryny na pól i wycisnac sok. Przygotowac 2 kieliszki po 50 ml. I potem na wieczor usiasc wygodnie przygotowac zegarek i o pelnej godzinie np 17 nalewamy 40 ml oliwy z oliwek do kieliszka i 40ml do drugiego soku z cytryny i pijemy na raz oliwe i popijamy kielichem cytryny i tak siedzimy ...czekamy 15 minut i znowu to samo kieliszek oliwy i kieliszek cytrynki. I tak co 15 minut az wypijemy cale pół litra oliwy i jak zostanie sok to wypijamy reszte. i na drugi dzien idzie sie kupke i wychodzi razem z kupa. Czysci sie caly organizm .
Jeżeli na drugi dzien bedzie dziwne uczucie w wątrobie czy woreczku to mozna powtorzyc.
Tylko dodam ze ja mialam piasek takie malenkie kryształki. Czytałam w necie ze kamienie tez po tym wychodza.

reklama
Tam u Tombaka jest troszke inaczej i duzo zachodu. A ja robie tak
Dzien przed kuracją jem lekki rzeczy w dzien kuracji najlepiej zeby to byla sobota do 12 tylko pic mozna i potrawy takie lejące typu zupa jogurt. Przygotowac pół litra oliwy z oliwek i z 6 cytryn. Cytryny na pól i wycisnac sok. Przygotowac 2 kieliszki po 50 ml. I potem na wieczor usiasc wygodnie przygotowac zegarek i o pelnej godzinie np 17 nalewamy 40 ml oliwy z oliwek do kieliszka i 40ml do drugiego soku z cytryny i pijemy na raz oliwe i popijamy kielichem cytryny i tak siedzimy ...czekamy 15 minut i znowu to samo kieliszek oliwy i kieliszek cytrynki. I tak co 15 minut az wypijemy cale pół litra oliwy i jak zostanie sok to wypijamy reszte. i na drugi dzien idzie sie kupke i wychodzi razem z kupa. Czysci sie caly organizm .
Jeżeli na drugi dzien bedzie dziwne uczucie w wątrobie czy woreczku to mozna powtorzyc.
Tylko dodam ze ja mialam piasek takie malenkie kryształki. Czytałam w necie ze kamienie tez po tym wychodza.

Ale czy na pewno można tę kurację zastosować podczas ciąży, czytałam w necie żeby właśnie nie stosować tego typu oczyszczania w ciąży???

Do góry