reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kacperuś, 26 tc, 900g

Dorotko (mogę tak pisać)? To jak zapytałaś Justynę czy kojarzy Kacperka to wiedziała o kogo chodzi? Bo my to od początku ćwiczymy z tą drugą Kamilą.

reklama
Vojta to np. uciskanie pewnych punktów na ciele maluszka przez 30s aby pobudzić prawidłowe odruchy, ja myślę, że ćwiczycie bobathami tak jak my, p. kamila ma certyfikat od czerwca ;-) Bobathy to proste ćwiczenia pokazujące maluszkowi co jak robić, jak się obracać, jak siadać itp. To odpowiednie noszenie układanie pielęgnacja dziecka. Nam teraz dr Kluszczyński zalecił 2 ćwiczenia z vojty, ale okazało się, że one są na obroty, a po wizycie u niego mała sama zaczęła się obracać. Razem z p. Justyną doszłyśmy do wniosku, że raz nie dokładamy vojty, by paulinki nie rozdrażniać, dwa ja nie dam rady ćwiczyć tego co 4 godz przy tych wyjazdach na rehabilitację, konsultacjach, badaniach. Każdy dzień wygląda inaczej, i nie ustawiłabym sobie tego tak jak trzeba. Bobathami łatwiej mi zarządzać w domu ;-):-)

Możesz :-p Słuchaj jest jeden taki Kacperek i już ( nazwiskami rzucać nie będę ;-)), a ja pamiętam nazwisko i Ciebie jak stałaś przy inkubatorze... A Justyna i Kamila czasem przejmują swoich pacjentów ( jak któraś ma wolne), poza tym Justyna chodzi na patologię ćwiczyć maluchy w inkubatorach i nie tylko, też pamięta Kacperka. Normalnie zapytałam, czy jest tu Kacperek bo ja o takim słyszałam na BB a że lubię pogadać tośmy doszły o kogo chodzi i już;)

Ostatnia edycja:
Tak właśnie się domyślałam, czyli my ćwiczymy Bobatami, no i masaż Shantala. Zobaczymy jak nam pójdzie. Uciekam spać do jutra.

AAAAAAAAAAAAAaaaaa ja dopiero tu trafiłam:)
Super że jest wątek Kacperka:)

Masaż shantala działa rewelacyjnie.. Dzięki niemu udało się w dużym stopniu odwrazliwis cFranule na dotyk. Potem były inne ćwiczenia, ale masaż s to mus. I jaka przyjemnośc dla dziecka i mamy:)

O tak :-D my sobie urządzamy pogawędki przy masażu, teraz mamy zalecone więcej niż raz dziennie, to sobie dopiero pogadamy ;-)
A potem jest mały wielki głód i dziecko mi zasypia :-)

Asso o której masz wizytę w Centrum u p. dr we wtorek?

Ostatnia edycja:
Witajcie dziewczyny!!!:-) Mój mały ten masaż uwielbia w przeciwieństwie do ćwiczeń, bo jak coś nowego i trudnego to wielki bunt. Ale może się przywyczai.
Dorotko jeszcze konkretnej godziny nie znam, ma do mnie dzwonić bo my may rehabilitację prywatnie od 16 do 17. Czyli napewno po 17. A wy w jakie dni i godziny tam jesteście?
Ale muszę się podzielić z Wami dzisiejszym dniem. W związku z tym, że Malutki ma niepełnosprawność ze względu na oczka zapisaliśmy się do Polskiego Związku Niewidomych na ul. Wolności. I dzisiaj tam byliśmy pierwszy raz. Spotkanie trwało 2,5g. Ale mały zachwycony, bardzo fajna sala rozwoju oczu, zaczynając od wodnego łóżka (sama nawet wypróbowałam:-D) przeróżne światełka, jakieś światłowody migające, kule jak na dyskotece. Sam nie wiedział gdzie ma patrzeć. A najbardziej podobało mu się bujanie na łóżku. I teraz umówili nas na 6 grudnia już na typową rehabilitację oczu z rehabilitantką.
A co jeszcze fajne : już mamy zaproszenie na imprezy: do Magicznej Krainy, i na Mikołaja, oczywiście sponsorowane, Bartolinek jako brat też może skorzystać.
A najbardziej się cieszę, że Kacperuś poćwiczy oczka. Hurrrra

Malutki już mocno śpi, a mamusia szykuje się na jutrzejszą drogę do Katowic na Ceglaną. Bo mamy kontrolę okulistyczną, jak pomyślę o tych masakrycznych kolejkach i siedzeniu tam ze 3 godz. to już mi słabo. No ale nie ma łatwo. Damy radę

reklama
Super!
A wiesz ze mój Franek boi się łóżka wodnego do dzis? On ma problemy z równowagą, pewnie dlatego. Światłowody tez srednio do niego przemawiają.. Może na grudniowym turnusie bedzie już inaczej?
Dobrze, ze macie u siebie taki Związek.
A jaką wade ma Kacperek?

Do góry