reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

kącik/pokój dla Maluszka :)

wlasnie chcialam pokoj dominice przemalowac a na bialo nie chcialam moze wlasnie ten twoj kolor bedzie dobry....ja mam dylemat bo kupilismy dominice nowe mebe dw lata temu, jasne z elemantami zieleni iodrobina pomaranczowe, nonie moge teraz na to patrzec....przemalowac te elementy na bialo?

reklama
Marta, oczywiście, że tak:tak: Przemalowuj!!! Moja mama wsyztsko maniacko na biało przemalowuje i nie do pojęcia jak zmieniają się te meble, jak pięknieją. NIe wszyscy lubią biały ale ja mam na niego fazę. czystość bieli i kolory z dodatków. takie pomieszczenie można szybko zmienić zmieniając dodatki a baza zostaje ta sama:-)

martadelko- od ciąży zbierałam gadżety w jednym toni i choć do poprzedniego mieszkania nie pasowały totalnie- ja żyłam z myślą o tym, że wylądują kiedyś w Miesiowym pokoiku. Komody jeszcze Wam nie pokazałam, bo na razie mam na niej właśnie misz- masz. No i muszę uchwyty na gałeczki zmienić. i nad łóżeczkiem chcę girlandę powiesić, ale spokojnie, mam czas.

Girlanda i gałeczki- nadal nie ruszone, ale pokazuję regał i drobne zmianki w pokoju Miesia ( przybył kącik do rysowania)

To rysunek Miesia- ważny bo z dzisiaj a dziś Mieszko kończy 18 m-cy! P1170212.jpg
Regał, najpierw miał być tylko na książki, ale jak wszystkie ułożyłam wyglądał fatalnie- pochowałam książki i puzzle do kartonów i szarego koszyka przy regale, który przykryłam, by się nie zakurzyły P1170198.jpgTP1170201.jpgP1170202.jpg
Kącik do rysowania, krzesełko będzie białe a to które jest też będzie białe i będzie... kuchenką:) Ale o tym wkrótce...P1170204.jpg
Komoda obwieszona, bo nie mam naywku chowania tych bluz za każdym razem:zawstydzona/y:P1170207.jpgP1170208.jpg
Obramowanie komody nieprzykręcone, więc za jej aranżację się jeszcze nie biorę i wygląda tak ( gałek nadal brak!)P1170209.jpgP1170210.jpg

Załączniki

• P1170199.jpg
    P1170199.jpg
    22,6 KB · Wyświetleń: 79
A ta półka czeka na powieszenie i właśnie poradźcie gdzie- nad komodą czy nad kącikiem do rysowania?? Jak nad komodą to na haczykach mogłabym koszule na wieszaczkach wieszać.... Kącik do malowania jeszcze też nieskończony- pojawi się farba tablicowa i szyna z metalowymi wiaderkami na kredki, pisaki itp.Zobacz załącznik 514920

Jak dla mnie nad komodą :happy2: Miesio ma naprawdę dużo miejsca w porównaniu z Młodą :eek: Mam dla Krysi zintegrowany stoliczek z krzesełkiem, b. fajny ale zupełnie nie wiem gdzie go postawić :baffled: Pod skrzydłem biurka są dwie szyny które robią za drążek na ubranka, a większe zabawki są po prostu "na środku" , mniejsze w pudełku przy łóżku, część pod.

Aestima rysunek Miesia pierwsza klasa :) śliczny pokoik! idealnie mi do Was pasuje :) tylko ja nie przepadam za białymi mebelkami, chociaż Kubi ma zakupione do przyszłego pokoju właśnie białe i delikatne ecru... ale to długa bajka, nadarzyła się okazja to nie miałam co marudzić :/ ale coś tam jeszcze kiedyś wymyślę! a komoda to ikea prawda? Mamy zakupione łóżeczko z tej serii dla Kubiego do nowego domku, ale chyba zatrudnię małża, żeby tę 'falkę' ściął ;)
jak dla mnie szafka nad kącikiem do rysowania :p marzy mi się coś w ten deseń do korytarza kiedyś... myślę, że to bardzo praktyczna rzecz :)

Ostatecznie zrobiliśmy tak jak radziła forever a w kącicku do rysowania pojawi się farba tablicowa i ta szyna z kubełkami na przybory plastyczne. farba tab. magnetycza, to magnesami będziemy przyczepiać rysunki młodego.. Kasiu, a jakie mebelki będzie miał Kubi, pokaż, pokaż!!:) A komoda nie z ika, regAŁ Z IKEA I TA FALKA MI SIĘ PODOBA, NA JEJ ŚRODKU ZROBIĘ BŁĘKITNĄ LITERKĘ m:) Sorki za caps
lock;)

P1170245.jpgP1170236.jpgP1170240.jpg

Załączniki

• P1170245.jpg
    P1170245.jpg
    27,3 KB · Wyświetleń: 50
  • P1170236.jpg
    P1170236.jpg
    17,8 KB · Wyświetleń: 45
  • P1170240.jpg
    P1170240.jpg
    21,5 KB · Wyświetleń: 43
Aestima już wcześniej chwaliłam pokoi Miesia, ale co tam - powtórzę się: bardzo mi się podoba! prostota i subtelność, kolory idelanie dobrane, choć ja też nie przepadam za białymi meblami, to przyznam, że
jak wcześniej pisałaś, do białego wszystko pasuje, dodatki kolorowe i pokój gotowy:tak: gratuluje gustu:-)

Dzięki Martadelko, naprawdę wiele osób nie lubi białych mebli, ale ja je KOCHAM, ciekawe czy mi się znudzi??? Teraz w całym domu mam białe;) Ale myślę, że w kolejnym mieszkaniu gdzieś powróci drewno w swoim naturalnym odcieniu:) Ale jak drewno, to tylko stary mebel a to kosztuje, chyba zacznę już zbierać;-) Lubię to swoje mieszkanko, ale ostatnio myśli mam takie, że też nas trochę ogranicza, bo jak drugie bobo, to już nie może być tu:( no i kuchnia malutka, korytarz mikroskopijny i mikro balkon...:baffled:

reklama
Aestima - dzięki za uznanie :tak: - fajny zestaw Wam wyszedł i kapelutki robią klimat. Sfoć koniecznie kącik rysunkowy. A ja już ..... nie wiem gdzie co upchnąć :no:
Białe przecierane meble sa super, ale zobowiązują no i nie wszystkiego pasują.

Do góry