wlasnie chcialam pokoj dominice przemalowac a na bialo nie chcialam moze wlasnie ten twoj kolor bedzie dobry....ja mam dylemat bo kupilismy dominice nowe mebe dw lata temu, jasne z elemantami zieleni iodrobina pomaranczowe, nonie moge teraz na to patrzec....przemalowac te elementy na bialo?
reklama
Aestima
Fanka BB :)
Marta, oczywiście, że tak Przemalowuj!!! Moja mama wsyztsko maniacko na biało przemalowuje i nie do pojęcia jak zmieniają się te meble, jak pięknieją. NIe wszyscy lubią biały ale ja mam na niego fazę. czystość bieli i kolory z dodatków. takie pomieszczenie można szybko zmienić zmieniając dodatki a baza zostaje ta sama:-)
martadelko- od ciąży zbierałam gadżety w jednym toni i choć do poprzedniego mieszkania nie pasowały totalnie- ja żyłam z myślą o tym, że wylądują kiedyś w Miesiowym pokoiku. Komody jeszcze Wam nie pokazałam, bo na razie mam na niej właśnie misz- masz. No i muszę uchwyty na gałeczki zmienić. i nad łóżeczkiem chcę girlandę powiesić, ale spokojnie, mam czas.
martadelko- od ciąży zbierałam gadżety w jednym toni i choć do poprzedniego mieszkania nie pasowały totalnie- ja żyłam z myślą o tym, że wylądują kiedyś w Miesiowym pokoiku. Komody jeszcze Wam nie pokazałam, bo na razie mam na niej właśnie misz- masz. No i muszę uchwyty na gałeczki zmienić. i nad łóżeczkiem chcę girlandę powiesić, ale spokojnie, mam czas.
Aestima
Girlanda i gałeczki- nadal nie ruszone, ale pokazuję regał i drobne zmianki w pokoju Miesia ( przybył kącik do rysowania)
To rysunek Miesia- ważny bo z dzisiaj a dziś Mieszko kończy 18 m-cy!
Regał, najpierw miał być tylko na książki, ale jak wszystkie ułożyłam wyglądał fatalnie- pochowałam książki i puzzle do kartonów i szarego koszyka przy regale, który przykryłam, by się nie zakurzyły T
Kącik do rysowania, krzesełko będzie białe a to które jest też będzie białe i będzie... kuchenką Ale o tym wkrótce...
Komoda obwieszona, bo nie mam naywku chowania tych bluz za każdym razem
Obramowanie komody nieprzykręcone, więc za jej aranżację się jeszcze nie biorę i wygląda tak ( gałek nadal brak!)
To rysunek Miesia- ważny bo z dzisiaj a dziś Mieszko kończy 18 m-cy!
Regał, najpierw miał być tylko na książki, ale jak wszystkie ułożyłam wyglądał fatalnie- pochowałam książki i puzzle do kartonów i szarego koszyka przy regale, który przykryłam, by się nie zakurzyły T
Kącik do rysowania, krzesełko będzie białe a to które jest też będzie białe i będzie... kuchenką Ale o tym wkrótce...
Komoda obwieszona, bo nie mam naywku chowania tych bluz za każdym razem
Obramowanie komody nieprzykręcone, więc za jej aranżację się jeszcze nie biorę i wygląda tak ( gałek nadal brak!)
Załączniki
Aestima
A ta półka czeka na powieszenie i właśnie poradźcie gdzie- nad komodą czy nad kącikiem do rysowania?? Jak nad komodą to na haczykach mogłabym koszule na wieszaczkach wieszać.... Kącik do malowania jeszcze też nieskończony- pojawi się farba tablicowa i szyna z metalowymi wiaderkami na kredki, pisaki itp.Zobacz załącznik 514920
forever_young
Niemłoda mama Młodej
Jak dla mnie nad komodą Miesio ma naprawdę dużo miejsca w porównaniu z Młodą Mam dla Krysi zintegrowany stoliczek z krzesełkiem, b. fajny ale zupełnie nie wiem gdzie go postawić Pod skrzydłem biurka są dwie szyny które robią za drążek na ubranka, a większe zabawki są po prostu "na środku" , mniejsze w pudełku przy łóżku, część pod.
kasiawilde
Aestima rysunek Miesia pierwsza klasa śliczny pokoik! idealnie mi do Was pasuje tylko ja nie przepadam za białymi mebelkami, chociaż Kubi ma zakupione do przyszłego pokoju właśnie białe i delikatne ecru... ale to długa bajka, nadarzyła się okazja to nie miałam co marudzić :/ ale coś tam jeszcze kiedyś wymyślę! a komoda to ikea prawda? Mamy zakupione łóżeczko z tej serii dla Kubiego do nowego domku, ale chyba zatrudnię małża, żeby tę 'falkę' ściął
jak dla mnie szafka nad kącikiem do rysowania marzy mi się coś w ten deseń do korytarza kiedyś... myślę, że to bardzo praktyczna rzecz
jak dla mnie szafka nad kącikiem do rysowania marzy mi się coś w ten deseń do korytarza kiedyś... myślę, że to bardzo praktyczna rzecz
Aestima
Ostatecznie zrobiliśmy tak jak radziła forever a w kącicku do rysowania pojawi się farba tablicowa i ta szyna z kubełkami na przybory plastyczne. farba tab. magnetycza, to magnesami będziemy przyczepiać rysunki młodego.. Kasiu, a jakie mebelki będzie miał Kubi, pokaż, pokaż!! A komoda nie z ika, regAŁ Z IKEA I TA FALKA MI SIĘ PODOBA, NA JEJ ŚRODKU ZROBIĘ BŁĘKITNĄ LITERKĘ m Sorki za caps
lock
lock
Załączniki
Aestima już wcześniej chwaliłam pokoi Miesia, ale co tam - powtórzę się: bardzo mi się podoba! prostota i subtelność, kolory idelanie dobrane, choć ja też nie przepadam za białymi meblami, to przyznam, że
jak wcześniej pisałaś, do białego wszystko pasuje, dodatki kolorowe i pokój gotowy gratuluje gustu:-)
jak wcześniej pisałaś, do białego wszystko pasuje, dodatki kolorowe i pokój gotowy gratuluje gustu:-)
Aestima
Dzięki Martadelko, naprawdę wiele osób nie lubi białych mebli, ale ja je KOCHAM, ciekawe czy mi się znudzi??? Teraz w całym domu mam białe Ale myślę, że w kolejnym mieszkaniu gdzieś powróci drewno w swoim naturalnym odcieniu Ale jak drewno, to tylko stary mebel a to kosztuje, chyba zacznę już zbierać;-) Lubię to swoje mieszkanko, ale ostatnio myśli mam takie, że też nas trochę ogranicza, bo jak drugie bobo, to już nie może być tu no i kuchnia malutka, korytarz mikroskopijny i mikro balkon...
reklama
forever_young
Niemłoda mama Młodej
Aestima - dzięki za uznanie - fajny zestaw Wam wyszedł i kapelutki robią klimat. Sfoć koniecznie kącik rysunkowy. A ja już ..... nie wiem gdzie co upchnąć
Białe przecierane meble sa super, ale zobowiązują no i nie wszystkiego pasują.
Białe przecierane meble sa super, ale zobowiązują no i nie wszystkiego pasują.
Podziel się: