reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kącik małego smakosza

ONESMILE to cieszę się Twoim szczęściem :-)
ELWIRKA ja właśnie się martwię, że jak powiem lekarzowi, że serki przeszły to nie będzie chciał już wypisywać recept.
chociaż mam dwóch alergologów to najwyżej jednemu z nich nie będę nic mówić o ewentualnych nowościach przyjętych się w diecie ;-)
HAPPYBETTI płacę 11 zł za 450g
LOLISZKA a mi właśnie te stałe pory jedzenia przeszkadzały w jakiś wyjściach. a teraz moje dziecko nie domaga się w ogóle jedzenia (choć wcześniej "wołał" co 4h jak w zegarku) i jest mi to na rękę

reklama
nasza alergolog- pediatra powiedziała, że po roczku spróbować innego mleka i jak się przyjmie to rezygnujemy z pepti, ale ja się martwię , czy spasuje jej inny smak mleka- skoro już przywykła do tego gorzkawego.
Ja podałam ostatnio twarożek ze śmietanką Hochland i troszkę zjadła i nic jej nie wyskoczyło, może skaza już minęła... samego naturalnego jogurtu nie chce, za kwaśny chyba smak. A z owocami też raczej nie.

Ja z pepti na zwykł bebilon przeszłam i było ok, bo jest mniej słodki od nana czy bebiko. A właśnie nie wiem czy pisałam, że jak chciałam bebilon na bebiko zmienić to MASAKRA była? Ryk, kolki, rzyganie i sraczka? Tragedia... a ledwie w proporcji 1 do 4 było :| Nowego do starego... Więc do bebilonu wróciłam i tracę majątek ;-) innego mleka nie toleruje a krowie może .... dziwne.

Ja karmię tylko butelką, ponieważ w trakcie porodu dostałam strasznego krwotoku, dawali mi krew i osocze i masę kroplówek i pokarm zniknął ; /

Najpierw podawaliśmy mleko NAN PRO 1 niestety mała miała po nim problemy z brzuszkiem. Zresztą często słyszę taką opinię o tym mleku.

Teraz dajemy Bebiko 1 a do tego przepajamy herbatką z koperku i jest wszystko ok ; )

Bebilon to chyba jedno z najdroższych mlek, do przejścia na inne mleko, najlepiej wypróbować saszetki z próbkami mleka,niż kupować całe puszki. Pisałam ostatnio email do ekspertów BEBILONU o możliwości przysłania właśnie takich próbek z mlekiem, ale narazie cisza. A dostałyście jakieś nowe paczki powitalne z którychś z firm? bo my ostatnią z Hippa, i kolejna miała być chyba po 9mcu życia, ale narazie nic nie przyszło.

reklama
Tzn u nas bebilon był i na bebiko chciałam przejść żeby było taniej... ale nie ma szans;p
Ale małemu bebilon służy na brzuchala, więc przeboleję bo po nanie jak się urodził to ze 3azy dokarmiłąm to pawie, po bebiku teraz tragedia... widocznie nie toleruje. a Włąśnie saszetki fajnie by było mieć te próbki dobra myśł, jak ktoś chce zmienić mleko. Ale mój pije raz góa dwa razy w nocy i raz w dzień więc już nie zmieniam bo mi szkoda jego brzuszka.

Do góry