reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kącik małego smakosza

reklama
Franek jajecznicę je z dwóch jajek. Do tego pół,czasem cała kromka chleba.
Dostaje Danio z wkrojonym bananem,inaczej by się nie najadł;-)
A z owoców lubi banany,jabłko,gruszkę,mandarynki:-D. Kroję mu na większe kawałeczki(oprócz banana) i on sobie je gryzie i je:-)

ja tak na szybko ;-) byłam w dronce i obczaiłam : bakoma nat. ma kultury bakterii+jeszcze coś tam dodatkowego i ten biedronkowski tola nat. też ma kult. bakt. i jakieś jeszcze "dodatkowe" ;-)

a ja Wam polecam jogurt naturalny CALPRO z firmy Krasnystaw, w składzie ma dodatkowy wapń i probiotyk
65d1.jpg
Natalka nie lubi jog naturalnych, więc podaje jej serki. Ostatnio znalazłam bardzo dobry i nowość z Mlekowity, nazywa się MiaMu,jest wzbogacony o wapń i wit D, w smaku bardzo dobry, i bez porównania do Danone. Skład ma też w miarę ok. Z tej serii pojawiły się też jogurty , tyle , że owocowe w formie musu, który się miesza z resztą. Dobry jest biszkoptowy z kawałkami i jagodowy. Zawsze można podać tylko tą białą część, a mus zjeść samemu.

prod_432_300.jpgprod_408_300.jpg
Co do Actimelów, to też czytałam o tych bakteriach i teraz mam dylemat, bo skoro podaję Latopic , to jak przestanę, to organizm sam nie przestanie wytwarzać tych bakterii?

Jajecznicy Natalka nie lubi, więc nie robię, za to robię jej chleb w jajku i to wcina ze smakiem.
a z owoców to lubi banany, jabłka,morele, śliwki , mandarynki ostatnio próbowała. A teraz testujemy kiwi, narazie jej smakuje.

Elusia, fajny pomysł z tym chlebem w jajku. Jakoś na to nie wpadłam:) Hania jajecznicę raczej jada, ale z chlebkiem to różnie bywa, więc może to będzie metoda.
Fajnie wiedzieć o tych serkach i jogurtach. Chętnie wypróbujemy.

Oliwia w ogóle jajecznicy nie jada, bo ją po jajku sypie :-( po jogurtach też :-( próbuję co jakiś czas dawać ale kurczę normalnie reakcja jest szybka...po malinach, soku malinowym też, po cytrynie, soku z cytryny też :-( Kiedy to się skończy...

Kania, współczuję tej alergii :( Życzę, by szybko te niepożądanie reakcje Oliwce minęły... W ogóle podziwiam Cię i pozostałe dziewczyny, których dzieciom dokucza alergia, że tak świetnie sobie radzicie. Potrzeba naprawdę dużej wiedzy, by ułożyć dziecku jakiś fajny jadłospis.

ELUSIA nie chciałabym Cie w błąd wprowadzić, gdyż nie jestem lekarzem i raczej z pamięci piszę ale to jest tak, że w actimelach jest ponoć więcej tylch l.Casei (czy jak to się pisze) niż w probiotyku i tu jest problem. Ale mówię, ja to gdzieś czytałam tylko i teraz jak próbowałam to znaleźć to mi się nie udało, więc nie wiem gdzie leży prawda. może MICHAŁA by pomęczyć w tej kwestii?
KANIA :( mam nadzieję, że alergia szybko u Oliwki odpuści. U nas dzisiaj Alicja z czerwonymi polikami się obudziła, więc też coś jej zaszkodziło...

P.S. chleb w jajku zrobiłam jak kiedyś mi ALICJA o tym przypomniała i moje dziecko uznało chyba, że to jest jedzenie niegodne jej podniebienia, bo wzięła kawałek a resztą pluła i rzucała po kuchni :szok:

Ostatnia edycja:
reklama
a moja to tym chlebem w jajku się delektuje, mlaska przy tym strasznie. Dziś wcinała z nami warzywa na patelnie z ryżem,kurczakiem,bazylią i tymiankiem.Oczywiście wybierała najlepsze kąski,a mi zostawiła marchewkę :-):-D
Muszę ją pochwalić, bo odkąd pije ten syrop Multivitamol 1+ ( ten co polecała Lolisza kiedyś z żelazem), poprawił się jej apetyt. I wciąż by coś przeżuwała:-)

Do góry