reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kącik książkoholika / kącik filmowy

reklama
Chyba ciężkie te książki Wasze, co?
Ja, po ostatnich ciężkich przeżyciach w świecie rzeczywistym, przy książce nie chcę się denerwować, omijam też takie filmy. Może i to minie.
Kupiłam trzecią część Greya, przeczytałam 10 stron i już mnie nie ciągnie :no:
Ostatnio obejrzany film, który mogę polecić Co nas kręci, co nas podnieca (2009) - Filmweb
Moje autorki ostatnich czasów, to Jane Austen i Julia Quinn, więc same widzicie jak lekko!

Cudowny Film, który ostatnio oglądałam "Temple Grandin" -rewelacja, na faktach:)
Książki, mam dużo ulubionych:)
Ostatnio czytałam "Grę o Tron" George'a R.R. Martina, teraz drugą część "Starcie królów", polecam!:) (serial też!)

dziewczyny, z filmów ostatnio polecam:
Bestie z południowych krain- bardzo wzruszające, dla mnie tegoroczny Oskar dla odtwórczyni Hushpuppy.
oprócz tego z tego co grają w kinie- "Drogówka", mocne kino.i do tego polskie
"Niemożliwe"- sprawnie zrobiony film o tsunami, oczywiście uroniłam łezkę.Słyszałam szelest chusteczek na sali:blink:
"Django" dla fanów Tarantino, na szczęście już odszedł o krwawej sieczki jak z Grindhouse.Ale stuknięte jak zawsze.
"Miłość"- piękny i jednocześnie smutny film, bo o wielkiej miłości starszych ludzi, o tym ,że można zabić kogoś z miłości(eutanazja).
wybieram się w najbliższym czasie na Nieulotne(bo kocham Chyrę:-D)
oraz na Poradnik pozytywnego myślenia. Zazwyczaj bywam w kinie po 22:cool2:

No to ja też:)
Ostatnio czytałam Tajemnice Emmy: początki - Natasha Walker - Lubimy Czytać
a wcześniej Płomień Crossa - Sylvia June Day - Lubimy Czytać

Obie to trylogie w stylu Greya, z tym, że Płomień Crossa jest 2 częścią.
Powiem tak, opinie są takie, że to lepsze od Greya. Ja tam jakoś specjalnie zachwycona nie jestem:) Niektóre momenty fajne:) Trzecią część Crossa chyba kupię, ale dwójkę i trójkę Emmy już chyba nie, tym bardziej, że cała historia jest tam opisywana z perspektywy obserwatora, a nie przez uczestnika zdarzeń, co w erotycznej książce jakoś niespecjalnie mi odpowiada.

reklama
Vi mi też się nawet podobał, w sumie niegłupi, szkoda tylko, że mało straszny ;-)(ale mnie nie straszną horrory).Ten koniec trochę taki naciągany i wyciskacz łez no ale dobra...:-D
z komedii polecam gorąco "Złodziej tożsamości"., nie polecam "Daje nam rok"- straszna nuda, niby przerysowane ale kompletnie nieśmieszne. Z polskich "Dzień kobiet" (Drogówkę już chyba polecałam)

z książek w ostatnim czasie "Intryga małżeńska" J.Eugenides- historia dojrzewania, różnych definicji miłości i studium stanów depresyjno-maniakalnych;-)
"Szklany zamek" J.Walls- historia trudnego dzieciństwa, dla lubiacych opowieści "z życia" polecam.

Do góry