reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kącik książkoholika / kącik filmowy

reklama
no pewnie, że mogą być też filmy, jak tylko Kamcia wpadnie to ją poproszę, żeby poprawiła tytuł bo ja chyba nie mam takich uprawnień :)
Jakoś ostatnio nie oglądałam nic ciekawego. Ja w ogóle mało oglądam.

Dziewczyny a może napiszmy tez o takich książkach <i filmach>, które kiedyś czytałyśmy<oglądałyśmy> i warto je polecić, na pewno każda z nas ma swoje ulubione książki<filmy> do których wraca.

Ostatnia edycja:
ze starszych jakie mi sie podobały to :
Dom nad rozlewiskiem
Miłość nad rozlewiskiem
Powroty nad rozlewisko
(Małgorzaty Kalcińskiej)
P. Coleho :
Zahir
11 minut
Piąta góra
Weronika postanawia umrzeć

i jeszcze
"Niezawinione śmierci"

jak sobie przypomne inne które czytałam to dam znać ;-)

aaa zmieniłam tytuł ;-)

Cześć laski,

z nowości to polecę tak na szybko(co czytałam od grudnia):
nowy Wiśniewski Miłośc i inne dysonanse- dla mnie powrót do dawnej formy, "Na fejsie z moim synem" była dla mnie przegadana. Chociaż książka mocno mi przypominała klimat filmu(jeszcze do obejrzenia bo byłam tydzien temu na premierze) "360 połączeni" z boskim Jude Law:tak:(ech liczyłam na jakieś gołe sceny, bo z nagim tyłkiem go nie widziałam, no ale cóż nie można mieć wszystkiego). Ogólnie jak to u Wiśniewskiego- książka o skomplikowanej naturze związków.

Dla ludzi ciekawych świata do tego w łatwo strawnej formie, - książki Jurgena Thorwalda- rewelacyjne Stulecie chirurgów(jak tytuł wskazuje o historii medycyny, ale bardzo przystępnie i z jajem), druga książka -"Męska plaga, seks pożądanie i kłopoty z prostatą. "Jak się ciesze ,że nie jestem facetem :-D bardzo ciekawe i dość skandalizujące momentami.
Oriana Fallaci- "Kapelusz cały w czeresniach" 800 stron o tej wybitnej dziennikarce, taka troszkę autobiografia, napisana w starym dobrym stylu, opisuje dzieje włoskiej rodziny gdzie kobiety są mądre, dzielne i generalnie rzadzą facetami:-p
Marcin Bruczkowski "Bezsenność w Tokio" rok z życia w całej innej kulturze niż nasza, śmieszne i błyskawiczne wchodzi(mi w jeden wieczór)
Ewa Stachniak "Katarzyna Wielka" troszkę pseudo(ale mi to nie przeszkadza) historyczna powieść, wartka akcja i portret Katarzyny Wielkiej od strony dość zaskakującej
JK Rowling "Trafny wybór" jak tych bajek o HP nie znosiłam, to tutaj mamy pełnokrwistą powieść o ludzkich namiętnościach, o tym co się tak naprawdę dzieje w 4 ścianach ,wyborach i generalnie podłościach ludzi z usmiechem na twarzy,Takie małe "piekiełko" przykryte uśmiechem i z ciastem na stole.
Lauren Olivier "Delirium" mrocznie i o miłości, trzyma w napięciu, są jeszcze dwie części, raczej skazane na sukces, bo dobrze się czyta.

ulubionych mam całą bibliotekę, nie każcie mi siedzieć przy niej z laptopem i spisywać.
Ogólnie to zawsze na książkę nie było mi szkoda kasy..

Ostatnia edycja:
jaipur - dzięki za przypomnienie:-), dawno nie czytałam Wiśniewskiego, a miałabym ochotę, lubię jego książki. O tych chirurgach też może być ciekawa.

Ja najczęściej zapominam tytuł jeszcze w trakcie czytania książki, o autorze nie wspominając nawet, więc za bardzo nie pomogę:zawstydzona/y:
Tak mi się tylko teraz przypomniała ksiązka, która zrobiła na mnie duże wrażenie:
Spalona żywcem - Souad za | Książki empik.com
no i czytane całe lata temu książki Waris Dirie.

Tak Lepi "Spaloną żywcem" też czytałam. Warto :tak:

Jaipur dziękuję kochana za tak obszerny post, a jeszcze komentarz od siebie, z pewnością sięgnę po wszystkie pozycje, które poleciłaś. W pierwszej kolejności po Wiśniewskiego chyba:-)

reklama
Do góry