to budzenie nocne jest normalne. otoz wszystko zalezy od tego o jakiej porze smyk zjadl ostatni posilek?. w nocy dziecko po 7 godz. zaczyna robic sie glodne i nie jest w stanie wytrzymac. moj mikolajek zaraz bedzie mial roczek i rowniez sie budzi ok. 3 w nocy. ok. 20.00 dostaje 210 ml mleka i spi do 8 rano. tak juz to dziala! poczytaj w ksiazkach,albo spytaj pediatry... nasze dzieci szybko rosna, zmieniaja sie ich potrzeby itc. dodam jeszcze ze moj synus wazy 14 kg i mierzy jakkies 83 cm. jak w takim razie ma zrezygnowac z pysznego mleczka noca?:-).
reklama
A moje dziecko w ogóle nie chce pić mleka, ale też się w nocy budzi. Tylko że Martynia chce soczku albo herbatki. Jak były upały to mnie to nie dziwiło, ale nauczyła się budzić w nocy przeciętnie 2 razy i trwa to do teraz. Tez chciałabym jej tego oduczyć, zwłaszcza, że wcale jej się tak bardzo nie chce pić. Trochę wypije i natychmiast zasypia, więc dlatego uważam że jest to nawykowe
Witam wszytkie niewyspane mamusie mój maluszek ma 7 miesiecy i do tej pory budził sie co 3 godziny do jedzenia :-[ co prawda naraz nie zje wiecej jak 100 ml czasami zdarzało mu sie zjesc 120 ml. od jakis paru dni wydłużyły mu sie przerwy w nocy-je co 5-6 h ale nadal nie zje wiecej jak 100 :-[ i martwi mnie to bo jego przyrost masy jest bardzo marny... ???... mleczko zageszczam mu kaszką ryżową...wyc mi sie chce jak patrze na mojego niejadka,moze to przez ząbkowanie,juz sama nie wiem-lekarz straszy badaniami :-(
POZDRAWIAM MAMUSIE ŁASUCHÓW
POZDRAWIAM MAMUSIE ŁASUCHÓW
Anulka59
Fanka BB :)
Mateuszek też budzi się w nocy 2razy około 2 i 5 a śpi od 21 do 6.Karmię go piersią więc przed kąpielą dostaje kaszkę na gęsto (je łyżeczką)a po kąpieli obie piersi w krótkim odstępie czasu.A przez 3ostatnie noce budzxił się co 1,5-2godz ale dziś rano obudził się z ząbkiem więc mam nadzieję że to była przyczyna tak częstego budzenia się.
Witam mamusie,
jak patrze na wasze spisy posiłów to dochodze do wniosku ze głodze moje dziecko! Moja Julcia 30 sierpnia skończyła 10 miesięcy, do 8 miesiąca była na piersi i jadła co 2 godziny przez całą DOBĘ a teraz odkąd jest na butli jej jadłospis wygląda tak:
6-7 mleczko 180 ml
11 gęsta kaszka(zrobiona na 150 ml mleka) +owoc
15 obiadek
17 kisielek, owoc, koktajl owocowy
19 mleko 210 ml
no i wybudza się do jedzenia o 1 w nocy jak w morde strzelił Również nie da się oszukać wodą ani smoczkiem. do niedawna wybudzała się równiez o 4 rano ale zaczęłam jej podawać wtedy wodę i po pewnym czasie przestała się budzić, no bo komu by się chhciało wstawac w nocy tylko po to żeby sobie wody popić ;D. Sadziła ze ten sam sposób wypróbuje na to jej wstawanie o 1.00 ale niestety nie dział. jest głodna i koniec
Dziewczyny, czy ja nie powinnam jej dawać mleczka wieczornego troche później, tzn. kolejnej dawki. Bo widze ze u wiekszości z was ostatni posiłek jest w okolicach 21.00.
jak patrze na wasze spisy posiłów to dochodze do wniosku ze głodze moje dziecko! Moja Julcia 30 sierpnia skończyła 10 miesięcy, do 8 miesiąca była na piersi i jadła co 2 godziny przez całą DOBĘ a teraz odkąd jest na butli jej jadłospis wygląda tak:
6-7 mleczko 180 ml
11 gęsta kaszka(zrobiona na 150 ml mleka) +owoc
15 obiadek
17 kisielek, owoc, koktajl owocowy
19 mleko 210 ml
no i wybudza się do jedzenia o 1 w nocy jak w morde strzelił Również nie da się oszukać wodą ani smoczkiem. do niedawna wybudzała się równiez o 4 rano ale zaczęłam jej podawać wtedy wodę i po pewnym czasie przestała się budzić, no bo komu by się chhciało wstawac w nocy tylko po to żeby sobie wody popić ;D. Sadziła ze ten sam sposób wypróbuje na to jej wstawanie o 1.00 ale niestety nie dział. jest głodna i koniec
Dziewczyny, czy ja nie powinnam jej dawać mleczka wieczornego troche później, tzn. kolejnej dawki. Bo widze ze u wiekszości z was ostatni posiłek jest w okolicach 21.00.
mamaEmilki2005
Justyna,potrójna mama...
Dziewczyny ale te Wasze Maluchy to w ciągu dnia mają niezły apetyt. Moja mała oprócz cyca dostaje ok.10 owoc , ok. 13-14 zupkę i ok. 18 kleik ryżowy lub kaszkę pół na pół z jabłkiem (ok.150ml) i do tego w ciągu dnia chrupki kukurydziane i to wszystko. Budzi się w nocy jeszcze 3-4 razy i zjada za każdym razem wszystko z obydwu piersi. Myślę że nasze Dzieciaczki w nocy oprócz jedzonka chcą się do nas poprzytulać.
M
Melanie
Gość
daria77 pisze:Dziewczyny! Jak ja wam zazdroszcze! Moja Ola ma 14 mies a jeszcze NIGDY nie przespała całej nocy :-[ Teraz budzi sie 2-3 razy. I nie usnie bez mleka tylko płacz w niebogłosy!
no to witam w klubie ;D
co prawda moja córka za chwilke będzie miałą roczek
ale ja też daję jej 2-3 razy po 180 - 150 ml mleka
M
Melanie
Gość
martulka29 pisze:A ja proponuję to wieczorne mleczko zagęścić kleikiem lub kaszką, wtedy będzie bardziej syte i może Julcia nie będzie się budzić w nocy na jedzenie. Warto spróbować.
moja córa dostaje na noc kaszke od 4 miesiąca i co ?
nie skutkuje
M
Melanie
Gość
Lisek pisze:Dziewczyny też mam ten problem!!! Kubuś ma 13 miesięcy i wciąż budzi się między 2 a 3 "na żer" Wypija wówczas 180 ml mleka Wodą ani piersią nie da się go oszukać. Domaga się butli i płacze tak długo aż ją dostanie. W ciągu dnia je sporo (nosi rzeczy na 2-3 latka)):
między 8 a 9 - 150 ml kaszki
11 - 12 owoce z serkiem lub jogurtem (potrafi zjeść całego banana i pół jogurtu)
14 - 15 250 ml gęstego obiadku
17 - 18 kisiel, budyń lub ciacho + owoce
20 pół bułki lub rogalika z jakimś obkładem (szyneczka, serek, jajko)
ok. 21, 21.30 dostaje mleko na noc ok. 180 ml+pierś.
W ciągu dnia "przytula się" na krótko do piersi (1-2 razy dziennie).
Staram się żeby nie podjadał między posiłkami i wytrzymywał ok. 3 godzin bez jedzonka. Wyjątek stanowi kolacja i mleczko przed snem.
Zagęszczanie mleka kaszką nic nie zmieniło.
I tak jest postęp, bo był taki czas, że budził się często w nocy. Ale wtedy oprócz deserków i obiadków dostawał mleczko z piersi. Ciężko mi było po 4 czy 5 pobudkach normalnie funkcjonować w pracy.
Wielu znajomych pociesza mnie, że jak Kubuś zacznie chodzić (co nastąpi już niebawem)) to będzie tak zmęczony, że zapomni o nocnym mleczku. Zobaczymy...
Pozdrawiam
Ania
;D ;D ;D ;D
nie chce Cie martwić ale...
moje dziecko chodzi od 9 miesiaca zycia
a i tak nie śpi w nocy bez dojadania
reklama
gaga
uzależniona
Melanie pisze:;D ;D ;D ;D
nie chce Cie martwić ale...
moje dziecko chodzi od 9 miesiaca zycia