reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Jestem przewrażliwiona, ciąża

dziękuję wam :) a czy badanie zwykle moczu wystarczy czy od razu posiew?
Rob obydwa.Moze czai sie bakteria,z niska bakteriuria.
Spoko.Ja jestem w 13 tyg itez kazde podtarcie to stres czy zobacze cos czerwonego itp.Schiza z pierwszej ciazy a jestem w trzeciej.Zero poronien.Musisz wyluzowac,bo bombardujesz dziecko hormonami stresu.Co ma byc I tak bedzie.Jak masz donosic -donosisz.

reklama
Mnie też bolał brzuch, strasznie mnie to stresowało, każda moja znajoma mówiła, że tak nie miała a ja panikowałam...ginekolog powiedział mi, że tak może być, nic się nie działo, wszystko ok. Nie potrzebne nerwy.

A ja myślę, że tak może działać stres.. Ja krwawiłam i plamiłam od 13 na stałe do 20 tygodnia. Ciągle mi się wydawało, że cos mi się złego dzieje. Jak coś zabolało to od razu panika..
Tak działa stres...
Każda też inaczej znosi ciążę.. jedna nie będzie mieć żadnych objawów, a druga wszystkie, o których wyczytała w necie..
Ja w pierwszej ciąży wyczytałam, że skoro moje piersi nie produkują pokarmu (nie miałam żadnych wyciekow) to karmić nie będę, a najlepiej to sprawdzić czy raka nie mam.. To oczywiście totalna bzdura! Ale stres był. Nie warto.
Jesteś zaopiekowana, bierzesz progesteron, nic innego poza odpoczynkiem i nie przybieraniem sobie do głowy, zrobić nie możesz.
Tylko spokoj:)

Hej, ja jestem w 29+3 dni. Niestety należę do osób, które łatwo wpadają w panikę i przewidują najgorsze...
Takie czekanie na złe chwile.
Straciłam 3 ciąże.
Na każdym etapie ciazy czegoś się uczepiłam i wmawiałam sobie, że to się źle kończy. Teraz jestem na etapie brania pimafucin i panikuję bo mam dużo większe upławy o mleczno- lekko żółtawej barwie.
Bałam się porodu przedwczesnego już od 23 TC a nie wiem kiedy minęły te prawie dwa miesiące :)
Teraz się martwię czy mi czop nie odchodzi...
Wizyty mam co 3 tygodniu lub po półtorej na własne żądanie, żeby być spokojna. Takie życie od wizyty do wizyty.
W pierwszej też tak panikowałam ze wszystkim i urodziłam w 40+2.
Także dziewczyny, które się uważacie za nadwrażliwe, jestem z wami:)

Takie są moje wyniki, nie wiem co myśleć,wychodzi na to, że te upławy są normalne, ciążowe a nie związane z infekcją? :/

Załączniki

• 3dc0c7e8-4786-48e6-9693-cfc17f688005.jpg
    3dc0c7e8-4786-48e6-9693-cfc17f688005.jpg
    25,9 KB · Wyświetleń: 60
Takie są moje wyniki, nie wiem co myśleć,wychodzi na to, że te upławy są normalne, ciążowe a nie związane z infekcją? :/
ja miałam ciagle mokro w ciąży,pytałam się o ginekologa, mówił ze to normalnie, nie nazwałabym tego upławami tylko fizjologicznym śluzem.

reklama
Do góry