reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Jestem przerażona😨

Justyna 35

Początkująca w BB
Cześć mam pytanie odnośnie porodu i może wydawać się to dziwne bo tak naprawdę to jestem mamą 2 chłopców lecz ostatni poród miałam 14 lat temu i wiele się od tego czasu zmieniło, mianowicie mam problem z transportem niestety mąż musiał wyjechać i nie będzie go w terminie porodu, jestem wielorodka wiec u mnie nie trwa to 5-7 godzin ostatniego Syna urodziłam w 1,5 godziny z bólami, odejściem wód plodowych i lewatywa. Caly poród może max 10 min, boję się że nie zdążę dojechać taxi czy mogę wezwać pogotowie? A przedewszystkim ostateczny termin mam na 1.11.2024. To święto i auta koło cmentarzy, czy mogę wstawić się do szpitala wcześniej? Na terenie miasta Zabrze jest tylko jeden szpital.

reklama
Raczej nie ma możliwości stawienia się wcześniej.
Mimo to - możesz codziennie podjechać na IP, by zrobili KTG. Jak wyjdą skurcze, to Cię zostawią.
Tylko - czy starszaki będą w stanie zostać same - być może na kilka dni?

Cześć mam pytanie odnośnie porodu i może wydawać się to dziwne bo tak naprawdę to jestem mamą 2 chłopców lecz ostatni poród miałam 14 lat temu i wiele się od tego czasu zmieniło, mianowicie mam problem z transportem niestety mąż musiał wyjechać i nie będzie go w terminie porodu, jestem wielorodka wiec u mnie nie trwa to 5-7 godzin ostatniego Syna urodziłam w 1,5 godziny z bólami, odejściem wód plodowych i lewatywa. Caly poród może max 10 min, boję się że nie zdążę dojechać taxi czy mogę wezwać pogotowie? A przedewszystkim ostateczny termin mam na 1.11.2024. To święto i auta koło cmentarzy, czy mogę wstawić się do szpitala wcześniej? Na terenie miasta Zabrze jest tylko jeden szpital.
Może masz możliwość zapytać się swojego ginekologa,żeby dał Ci skierowanie na wywołanie i będziesz mogła zorganizować sobie opiekę dla dzieci i dojazd przed czasem porodu naturalnego (mam na myśli,że zanim samo się zacznie).
Nie mam zbyt dużego doświadczenia bo mam tylko jeden poród za sobą ale wiem ,że wieloródki rodzą szybciej (chociaż sama w miarę szybko urodziłam bo od regularnych skurczy do narodzin minęły 4h).
Może w szkole rodzenia/położnej środowiskowej się zapytaj co zrobić

O starsze dzieci się nie martwię są pod opieką w innym mieście u dziadków tam czekają na siostrę która ma się pojawić. Właśnie dlatego boję się bo jestem całkiem sama. A do szpitala mam 30 min drogi

Może masz możliwość zapytać się swojego ginekologa,żeby dał Ci skierowanie na wywołanie i będziesz mogła zorganizować sobie opiekę dla dzieci i dojazd przed czasem porodu naturalnego (mam na myśli,że zanim samo się zacznie).
Nie mam zbyt dużego doświadczenia bo mam tylko jeden poród za sobą ale wiem ,że wieloródki rodzą szybciej (chociaż sama w miarę szybko urodziłam bo od regularnych skurczy do narodzin minęły 4h).
Może w szkole rodzenia/położnej środowiskowej się zapytaj co zrobić
Dziś byłam na wizycie u swojego Ginekologa który co prawda dał mi skierowanie ale jak to stwierdził że mam jechać z rozpoczętą akcją porodową 😳

reklama
Do góry