reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

JEDZONKO !!!

marta - przepis do zapamietania :)
a jesczze powiedzcie laikowi kuchennemu czym zmielic taki twarog z kostki ?
wiem ze mozna kupic taki gotowy twarog do sernika ale ja akurat w domu mam zwykly i moze bym sernik popelnila na weekend ?

reklama
dziewczyny pomóżcie mi ułożyc jakis jadłospis dla dzieci w pzredszkolu. Panie prosiły zeby propozycje składać co dzieciaczki mogą jeść na śniadanie i podwieczorek, bo obiadki zamawia przedszkole.
Ja swoje napisąłam, co Antoś lubi najbardziej jeść, one sa otwarte na propozycje więc może coś mi podpowiecie.;-)

TO ja powiem jak sprawa u nas w przedszkolu wyglada.
U nas jest Pierwsze sniadanko i drugie sniadanko. Obiad jest pzoniej i nie ma podwieczorkow. Te dzieci co zostaja w przedszkolu dluzej to okolo 17 dostaja jeszcze jakies kanapeczki.

Najczesciej na sniadanka jest jakis posilek mleczny np platki z mlekiem albo zupa mleczna z ryzem. Pozniej maja kanapeczki, z roznymi rzeczami. Raz sa z jajkiem i wedlinka, z salata i rzodkiewka, czy zotlym serem albo z pasta rybna. Zawsze jest pare kanapeczek z samym maslem bez zadnych dodatkow. Albo jest jakas kielbaska na cieplo z ketchupem. Do picia albo jest herbatka albo kakao albo kawa inka. Wiecej rzeczy nie pamietam ;-)
CO do drugiego sniadania/ podwieczorku. To roznie. Raz jest ciasto plus owoc plus soczek. Innym razem drozdzowki i owoce, czy jakis jogurt+ owoc i picie. Czy budyn albo kisiel. Czasami sa zwykle buleczki z nutella albo dzemem, bo dzieciaki lubia. Wszystko zalezy od dzieci co lubia :-) No ale chyba zawsze jest jakis owoc, jabuszko, banan albo winogornka i mandarynka.
To chyba na tyle.

Kiedys w przedszkolu wywieszali jadlospis na caly tydzien. To bym Ci przyniosla jakis gotowiec ;-);-);-);-) NO ale ostatnio wywieszaja z dnia na dzien . :-(

nio i unas wywieszaja na cały tydzień. rzeczw tym, zeby rodzice sami proponowali jakies jadłospisy, oni sie do wszystkiego dostosują, żeby napisać, co dzieciaki najbardziej lubia jeść w domach.

No to na pewnoe jakies kanapeczki, kazde dziecko chyba lubi :-) Jak dla mnie owoc tez powinien byc, u mnie Maks na pewno by sie ucieszyl z gotowanych warzyw. No albo jakas salatke owocowa kazdemu dziecko na talerzyku pokroic kilka owocow zawsze dziecko wybierze sobie to co lubi.
U nas tez tak jak pisalam raz w tyg jest ciasto i potwierdzam ze bardzo smaczne
Jak maja warunki to moga tez zrobic jakies placuszki, nalesniki ;-)

reklama
Wstyd sie przyznac ale nigdy nie robilam golonki,teraz kupilam bo chce zrobic ale przepisu brak!!RATUNKU wrzuccie cos plissss,podobno z piwem pycha ale chce cos sprawdzonego a nie goly przepis z netu....
A i zapomnialam napisac,ze tu mialy chyba byc tylko przepisy a komenty i inne takie w innym dziale(starym do przepisow) Moda prosimy o porzadek - Joasia do sziela :-)

Do góry