reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jedzenie trzylatka

Wczoraj zrobilem mu omlety na mleku modyfikowanym z twarogiem na slodko. Zdaje sie ze mu smakwalo. Kurczaka lubi, jesli chodzi o fasolke to kiedys sprobowalem mu dac to nie smakowalo, za to uwielbie zielonygroszek w kazcej ilosci
chyba naleśniki skoro na mleku i z twarogiem, podaję przepis na omleta:
2 żółtka utrzeć z cukrem, dodać 2 łyżki mąki (łyżka mąki na 1 jajko), osobno ubić białka na sztywną pianę i połączyć z masą z żółtek, masę wylać na rozgrzany olej - smażyć na małym ogniu żeby omlet się nie przypalił z obydwu stron, podawać np. z dżemem mam nadzieję, że zasmakuje dla Twojego małego.

reklama
ja proponuję jeszcze rybę, mój syn lubi zarówno smażoną, jak i pieczoną, polecam również np. kanapki ale nie takie "zwykłe" ale np wycięte foremkami do robienia ciastek u nas hitem jest kanapeczka w kształcie misia

Dziekuje na przepis na omlet. Faktycznie pomylilem sie, zrobilem nalesniki. Co do kanapek ostanio zrobilem mu na ciplo - z kielbasa zapiekane w piekarniku, zjadl cala i patrzyl czy jest jeszcze. Co do ryby to ja zjada, ale pod warunkiem, ze zobaczy ze rodzice jedza to samo. Natomiast maczne rzeczy je niezbyt chetnie - chyba ze jest to spagetii. Dawalem mu pierogi, kluski itp. Sprobowal ale nie wykazal entuzjazmu.

Do góry