reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

je swoje rączki

reklama
hej,

Mój mały facet też interesuje się swoimi piąstkami, czasami przy tym takie głośne dzwięki wydaje, że można się uśmiać :-D pewnie, że to normalne. A gdyby to miało zawsze oznaczać głód to dzieci chyba by były jakimiś żarłokami ;-) A swoją drogą to ten lekarz pediatra to chyba coś mało o rozwoju dzieci wie :-(

ja czekam tylko na to, jak wyczai, że tak naprawdę to go kciuk interesuje hehe :cool2:

moja mała terrorystka zaczęła jeść swoje rączki.nie ma znaczenia czy jest najedzona czy wypiła herbatkę.wypluwa smoczek i wsadza swoje rączki!mlaska przy tym okropnie.co ja jej włożę smoka to ona swoje.wypluwa i cmotka rączki.ślini się również.czy to może znaczyć że wychodzą jej zęby??

niekoniecznie ale możliwe ze tak. po prostu odryła istninie takiej części ciała i jest nią zafascynowana.zoaczysza dopiero jak odkryje nóżki co się dziać bedzie:-)

Nie martw się tym. Nasza Tosia zaczęła "wcinać" swoje łapki jak skończyła 2,5 miesiąca, wystraszyłam się , bo to trochę za wcześnie na ząbki, ale pediatra mi powiedziała, że dzieci tak po prostu mają - odkrywają, że mają rączki i że można je wsadzić do buzi i jest fajnie. Ostatnio odkryła, że do rączki można jeszcze coś złapać (zabawkę, kocyk, pieluchę...) i to razem z rączką zjeść. A jak się złości kiedy to się nie chce zmieścić!

wiecie co!to chyba żabki bo jak je te rączki to tak jeździ po nich i się denerwuje strasznie.smoczek też jak chwyci dobrze to te twarde gryzie.a boję się że jak kupie jej i zacznę smarować żelem od dziąseł a postawie zła diagnozę to jej to zaszkodzi.co mam robić dżizas??:))

reklama
zaczerwienione nie sa ale są grube.na dole tam gdzie mają być jedynki dziąsło jest białe i ma taki kształt ja zęby(nie wiem jak to opisać)jakby ktoś w plastelinie wyrył ząbki.potem jeszcze dokładnie obejrzę bo śpi mi teraz.

Do góry