Mój 4-miesięczny synek zaczyna interesować się światem. Najczęściej poznaje różne przedmioty, wkładając je sobie do buzi. Czy możecie polecić mi jakieś zabawki, gryzaczki odpowiednie dla jego wieku? Naczytałam się o szkodliwych substancjach w zabawkach, dlatego chciałabym tylko sprawdzone i bezpieczne marki.
reklama
Witam! U nas królują gryzaczki z Canpola i Chicco. Tylko co z tego jak lądują na ziemi co 5 minut bo mój mały jeszcze nie potrafi nic sam sobie dłużej utrzymać przy buźce. Przydałoby się coś na jakiejś gumeczce albo rzepie co by nie trzeba było mu tego ciągle trzymać i podnosić…..może ktoś spotkał się z czymś takim ???
Cześć. Ja mam wnuczka 6-cio miesięcznego. On uwielbia rzucać wszystkim co ma w rączce. My też szukamy czegoś takiego, co będzie bezpieczne, z atestem, a przy okazji tak wymyślone żeby ciągle nie spadało. Rozmawiałam z innymi babciami i mówiły coś o rękawiczce z gryzakiem, ale zastanawiam się czy to aby na pewno nie jest szkodliwe, i czy można to prać , itd.... muszę poszperać w necie.
Ja mojemu maluszkowi kupiłam chyba z canpola zapinaną na rzepy grzechotkę którą przypina się do rączki i są do tego też buciki z grzechotką. Ale ostatnio w necie wypatrzyłam taką rękawiczkę z gryzakiem i zastanawiam się nad jej kupnem nazywa się gumme.
ja też szukam czegoś nieprzeciętnego dla mojej chrześniaczki - wrzucie fotkę lub link do tego
No tak, maluszki już tak mają do siebie, że wszystko muszą posmakować, nie wystarczy, że dotkną. Też jestem mamą takiego maleństwa i wiem ile kosztuje mnie nerwów gdy widzę z jakim zapałem ładuje sobie wszystko do buzi.Zaciekawiła mnie ta rękawiczka, może być całkiem fajnym rozwiązaniem. Na spacerach nie wyrzuci z wózka. Muszę poszukać w sklepach
Zaciekawił mnie ten produkt o którym piszecie. Znalazłam tą rękawiczkę na allegro i chyba się skuszę. Nie jest tania,ale dość oryginalna. I może w końcu nie będzie trzeba co chwilę podnosić gryzaków z podłogi : ) dzięki dziewczyny!
reklama
My mamy jamniczka z Playskool, jakość jest bardzo dobra a mój 2 letni synek cały czas się nim bawi. Wreszcie mogę spokojnie zrobić zakupy a mój syn siedzi w wózku grzecznie ma trzy kombinacje przycisków jakich nie widziałam w innych zabawkach. Dodatkowy plus to że łatwo przyczepić do wózka. Zobaczcie sobie #playskool #mojpierwszyprzyjaciel
Podziel się: